Black-Ish: kezdett a 2. évad

Tudom, hogy a sorozatot kevesen nézik itthon, mi is csak a teljesség igénye miatt vállaltuk be a folytatás premierjét, de engem meglepett, hogy mennyire lekötött. Talán mert tényleg a címében feldobott labdát passzolgatta?

Black-Ish: kezdett a 2. évad

Ami miatt tetszett az évadnyitó, hogy fekete írók és fekete karakterek az N-word használatán gondolkoztak el. Felmerült az, hogy miért használják a rapperek még mindig, hogy a 80-as és 90-es években felnőtt nemzedék miképp használta egymás között, meg egyébként is, hogy kinek van “joga” hozzá.

He either wants nobody to say it because he can’t, or everybody to say it because he wants to.

Természetesen a szó jövője is előkerült. Hiszen már most is van olyan fekete, aki nem szívesen mondja, hogy my n**ga – ide pedig nagyon jól passzolt a nagyapa-fia-unoka felépítés, hiszen a generációk viszonyát a szóhoz jól be tudták mutatni vele.

Black-Ish: kezdett a 2. évad

Az biztos, hogy a Blackish-nek jobban állna 13 rész és kevesebb karakter, ez most is teljesen világosan látszott. A tini gyerekek környezetvédős baromsága teljesen felesleges volt a részbe, csak elvett a sztoritól. Na meg akkor több idejük lenne tényleg érdekes témákat elővenni.

Black-Ish: kezdett a 2. évad

A premier tehát olyasmivel foglalkozott, amin mindkét oldalnak érdemes elgondolkodni, talán pont ezért volt érdekesebb fehér nézőként. Pontozni nem igazán tudom, meg a közepes részek miatt valószínűleg nem fogom nézni idén, de ezt a 20 percet baromira nem bánom.


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh