Második blikk: Life in Pieces + The Muppets

Második blikk: Life in Pieces + The Muppets

Life in Pieces – 1×02: 6/10. (Pilotkritika itt.) Az előző rész a vége felé “melegedett be” nálam, míg a mostani jól indított, és a végére hűlt le egy kicsit (a gyerekes szál volt a vesztő most, utána a család keveset javított csak). Lehet, hogy azért, mert most a 4-ből az első jelenet volt a közös? (Bónuszként egy jelenetbe átugrott egy másik családtag is cameozni.)

Maradt ugyan egyenetlen a sorozat, de összességében kellemes volt, helyenként kifejezetten aranyos, érdekes látni, hogy az eddig nem megmutatott karakterpárosítások hogy működnek. A villámtréfás jelleg annyiban tompult, hogy a sztorik folyamatosabbak voltak, alakulgattak, és elgondolkodtam azon, hogy vajon tudom-e azzal racionalizálni a maradásomat, hogy a három (al)család története epizódonként összefűzve kiadna egy-egy angol szitkomévadot. Mert végülis folyamatában máris más a szerkezet, és válaszhatok, hogy melyik érdekel.

Verdikt: Egyelőre is-is. Nem a minőséggel van gondom, bár tény, hogy hullámzik, hanem azzal, hogy akarom-e a koncepciót, hogy érdemes-e néznem efféle sorozatot, amikor más komédiákat éppen a külön futó szálas megoldások miatt kaszáltam. Talán a 3. részre eldől, mert az említett folytonosság valamennyire javít a helyzeten.

Második blikk: Life in Pieces + The Muppets

The Muppets – 1×02: 4,5/10. (Pilotkritika itt.) Továbbra is aranyos, de még mindig erős a Miss Röfi-túlsúly, amit Breki közömbös jópofasága nem nagyon tud ellensúlyozni, így egyedül Topiba tudtam kapaszkodni, aki ismét jó volt. (Gonzó eléggé háttérben maradt.)

Ezúttal insiderség elég kevés akadt, inkább talkshow-t mutogattak némi zenével és énekkel, valamint szappankodtak, és persze Miss Röfi egóján lovagoltak, s mindössze pár mellékkarakteres egysorozat/kétsoros javított az összképen. Verdikt: nagyon necces lesz, nagyon necces. Ha a harmadik részre sem csavarják fel a dolgokat, akkor suhintani fogok annak ellenére, hogy továbbra is elég felnőttes a humor.

Heti vendégek: Josh Groban (meh), Jay Leno (oké), Laurence Fishburne (jee!), Reza Aslan (ki?) és a végén egy vicces meglepetés.


© winnie for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from Ozh