Once Upon a Time: kezdett az 5. évad

I will never embrace the darkness.

5 év bizony szép kor, a Once Upon a Time pedig ennyi idő alatt rengeteg történetet dolgozott fel, alakított át hol jobban, hol rosszabbul. A brutális mennyiségű kontent miatt pedig az OUaT kábé a végtelenségig húzható lehetne. Idén egyelőre úgy tűnik, ismét szabadabb kezet kapnak az írók, hiszen úgy látszik, hogy nem egy közelmúltban bemutatott mozifilm sikerét akarják meglovagolni.

Once Upon a Time: kezdett az 5. évad

Bevallom, hogy meglepődtem rajta, hogy nem Hamupipőke-központú évad elé nézünk, hanem inkább tovább bővítik az eddig ismert világot és idén Camelot hőseit (és Meridát, aki már be is mutatkozott) vehetjük jobban szemügyre.

Kisgyerekként mindig imádtam ezeket a történeteket, és nem volt akkoriban annál kisebb álmom, minthogy én is a kerekasztal egyik lovagja legyek. (Nem fogjátok kitalálni, hogy kiből nem lett lovag…, főleg nem Camelotban.)

– She’s still good.
– I hope so. It’s not like she rode off on a unicorn. She got sucked up by a vortex of evil.

Once Upon a Time: kezdett az 5. évad

Az 5. évad premierje lefekteti az évad alapjait, de leginkább azzal foglalkozik, hogy a tavalyi cliffet okosan oldja fel, meghagyva a reményt a nézőnek, hogy a sötétség legyőzhető. Közben pedig olyan eszeveszettül jó utalásokat és hiányokat pótolnak be, amiktől kis híján kiugrottam a bőrömből. (Belle rózsája, az utazás a tornádóban, mindkét pillanat kihozta belőlem az örömködő gyereket.)

This rose is now linked to your Beast, Belle.

Once Upon a Time: kezdett az 5. évad

A kezdés eléggé be is jött, főleg az első fele, ahol úgy repkedtek az egysorosok Regina és Zelena szájából, hogy többször meglepődtem rajta, hogy miket tolnak itt a színészek. Rebecca Mader állandósítása talán az egyik legjobb húzása a sorozatnak az utóbbi időben, hihetetlen jól hozza a figuráját, nem is beszélve arról, hogy mennyire kellett a megjavuló gonoszok mellé egy utánpótlás.

Viszont a rész végi csavar kimondottan zavart. Nagyon kényelmes húzásnak tartom, még akkor is, ha tudom, hogy ebből a felállásból már jöttek ki nagyon jól készítők. De részletesen folytatom a tovább után, spoilerekkel.(...)
Read the rest of Once Upon a Time: kezdett az 5. évad (301 words)


© superpityu for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 5 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...