Pilot: Blood & Oil

Ez az új Dallas. Biztos hívták már annak is, nincs benne semmi spanyolviasz, de nem csak az olaj miatt merül fel ez az ABC új sorozatánál. Bár gondolom, a fekete arany kapcsán adja magát, de egy férfias meg nőies, szappanoperás drámáról van itt is szó.

Pilot: Blood & Oil

A történet egy fiatal pár körül bonyolódik, akik az Amerikában felfedezett, ezáltal új fúrási lázat kirobbantó olajmezők felé tartanak. Az eredeti tervük az, hogy mosodát nyitnak, de egy baleset miatt másfelé kell pénz után nézniük.

A pilot teljesen hozta az aranyásós hangulatot, olyasmit, mint a Klondike. Az olajvárosban hasonló állapotok uralkodnak: egy lepukkant szállás 2000 dollár havonta és ilyesmik, tipikusan nem volt felkészülve a környék arra, hogy hirtelen sokezer ember kezdi ott keresni a szerencséjét.

Pilot: Blood & Oil

Ha jól emlékszem, a fő téma az lesz, ahogy a fiatalok lassan korrumpálódni kezdenek a pénz közelében. A mosoda helyett valami sokkal kockázatosabba kezdenek hőseink, ami sokkal közelebb viszi őket a tűzhöz, a környék egyik hatalommal rendelkező öregebb családjához. Persze a gazdagéknál rögtön be is lett hozva a semmirekellő fekete bárány téma, mert miért ne.

Igazából az első rész baromi kapkodós volt, és emiatt rossz. Ugye itt nem holmi heti ügyek mellett lesznek nyugisan építgetve a karakterek, hanem ők jelentik a történetet, emiatt a kezdő részt aláássa, hogy ilyen sok mindent akartak átvenni rögtön az elején. Értem, hogy el akartak jutni az izgalomhoz, viszont így a férfi és nő közötti viszonyok teljesen elsikkadtak.

A kivitelezést sem tudom éltetni. Igazából volt egy-két jelenet, amit fontosnak tartottak, és centire kitaláltak, a többi viszont nagyon semmilyenre sikerült, el lett nagyolva, olcsó lett. Az elején a balesetet nem is értettem, hiszen ennek kéne berántania a nézőt, mégis süt belőle a gagyi.

Pilot: Blood & Oil

A szereplőgárda amúgy szinte remeknek is mondható egy ilyen szappanoperás drámához. Chace Crawford lecsap a hangjával és a cowboy kinézetével, simán elhisszük neki, hogy simán dolgozik a földeken. Don Johnson a kemény öregként szintén telitalálat, ahogy a feleségét alakító Revenge-ből érkező Amber Valletta is.

Az egyetlen akivel bajom volt, de erről a gyorsan ugráló pilot is tehet, az Rebecca Rittenhouse a Red Band Society-ből, aki a fiatal pár női tagját alakítja. Néha mintha azt sem tudta, hogy mit kéne alakítson, rossz volt nézni.

Pilot: Blood & Oil

Minden negatívum ellenére részemről olyan 6/10-es lett a kezdés. Nagyon mocsok cliffhanger a vége, szóval a második részbe még belenézek, akkor is, ha látom, hogy ki-mennyi részre szerződött. Amúgy lehet az én felvételemmel volt a baj, de ennél rosszabb hangú pilotot nem láttam eddig idén. Rengeteg helyszíni felvétel, amikben bántó zajszint nyomta el a színészek hangját. Ilyen mindennapi hangok, de nagyon amatőr volt valahogy.


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...