Guilt: vége az 1. évadnak

Nem csak Amerikában, itthon sem volt népszerű a Freeform nyári átívelős krimisorozata, pedig annyiban ez is kuriózum volt, mint a Secrets and Lies 2. évad, hogy nem kisvárosi, hanem nagyvárosi bűnügyről van szó benne. Ráadásul teljesen fiatalokra szabva, erős zenekomponenssel, szexklubbal, angol királyi sarjjal és maffiózókkal – London-ban. Ráadásul az első szezon lezárása is kifejezetten korrekt lett.

Guilt: vége az 1. évadnak

Szóval akár ajánlhatnám is a sorozatot, de aki olvasta a pilotkritikát (abban vázolom az alaphelyzetet), az tudja, hogy a túlzsúfoltság és a szappanfaktor miatt engem nem igazán kötött le, nem sok pozitívumot találtam benne. De talán a legnagyobb mínusz számomra nem is ez volt, hanem a főszereplő, Daisy Head, aki… Szóval nem egy tipikus arc, de valahogy nem tudta ráhangolódni.

Annak ellenére, hogy a Guilt olykor nagyon tipikus volt, és a történetet is úgy kanyarították a készítők, ahogy azt mórickaként elképzelik, hogy a fiatalok majd csüngeni fognak rajta ezerrel (ilyen csavar, olyan csavar, mit nekünk karakter?!), azt mindenképp pozitívumként kell elkönyvelni, hogy nemcsak lezárják a történetet az évad végére, hanem még korrekt payoff is van. És egy király cliffhanger-rel fel is vezetik a 2. évad történetét, ami persze lehet, hogy már sosem fog megvalósulni.

Guilt: vége az 1. évadnak

Amikor az évadzáróban viszonylag hamar “kiderült”, hogy ki a gyilkos (fogalmam sincs, hogy mennyire volt ez meglepő), lehetett sejteni, hogy még tartogatnak történéseket a végére. A leggagyibb, ír maffiózós szálon megmaradt a gagyizás egy csavar formájában, jött egy elég WTF-nak tűnő, némiképp szappanoperás lépés, és a legvége, amikor hirtelen 180 fokos fordulatot vettek a dolgok.

A fináléja tükrében a Guilt is hasonló volt, mint a csatorna másik nyári alig nézett sorozata, a Dead of Summer. Alapból egy tisztességes sztorival volt dolgunk, azonban ahogy azt elkezdték epizódokra bontani és karakterszinten megírni, az egész vagy érdektelen, vagy katyvasz lett, és máris eltűnt belőle minden, ami pozitív. Nem hiszem, hogy a csatorna rajongóin kívül bárkinek ajánlanám. De akinek bejön az eleje, az legalább a végén sem fog csalódni.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...