Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

Különleges apropója van annak, hogy írásra szánom el magam a 2014-es egyik legjobb új komédiája kapcsán, ugyanis az angol Channel 4 sorozata, a Scrotal Recall novemberben immáron a Netflix-en fog folytatódni, ráadásul új címen, ugyanis a necces eredeti elnevezést a Lovesick fogja váltani. És egy valamit biztos ígérhetek: november 17-én délre le fogom darálni a második szezont. Mert annyira jól sikerült az első.

Aki profi Junkie-olvasó, az emlékezhet, hogy már volt egy kritikánk erről a rém aranyos, high concept romantikus komédiáról, és már most megígérem, hogy ehhez nem fogok sok újdonságot tenni, csak annyit, hogy leírom, hogy nekem a CBS 2008-as, szinte azonnal kaszált sorozatát, a The Ex List-et juttatta eszembe (létezik, hogy valaki emlékszik rá? akkor úgy tűnt, hogy Elizabeth Reaser nagy sztár lesz…).

Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

Tudom, hogy kritikákban az ember könnyen dobálózik az olyan szavakkal, mint ‘legjobb’, de a Scrotal Recall-ban tényleg nagyon kevés hibát találtam. Míg a The Ex List-ben a főhősnő egy jósnő hatására járja végig az exeit, így keresve az igazit, addig ebben a sorozatban egy srácnak a nála diagnosztizált nemi betegség miatt minden korábbi szexpartnerének szólnia kell. Össze is írja a neveket, majd minden részben felkeres valakit.

Pofonegyszerű a történet, és csak ennyi alapján tuti, hogy nem kezdené el az ember. Ugyanis az 1 rész / 1 barátnő-felállás epizodikus szerkezetet sejtet (végülis), maga a sorozat abszolút átívelős, mondhatni high concept, de ez csak később derül ki. Minden epizódban flashback-ek segítségével mesélik el nekünk a főhős útját a szexig (olykor jó rejtélyfaktor, hogy ki lesz a “szerencsés” lány), azonban az csak idővel kezd el derengeni, hogy a Scrotal Recall nem az exekről szól, hanem Dylan-ről és két barátjáról.

Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

Egyrészről tehát romantikus komédiával van dolgunk, másrészt pedig haverkomédiával, és az első évad során nagyon frankón, puzzle-szerűen rajzolódik ki előttünk hármójuk kapcsolata, a múltbéli történetük, valamint a jelenben zajló szituáció. Ráadásul ebbe a sztoriba szép folyamatosan szállnak be a mellékszereplők, akik ugyancsak komoly szerepet kapnak, ahogy képbe kerülnek, elkezdenek építkezni velük.

A visszaemlékezések sem időrendi sorrendben követik egymást, amivel ismét nagyszerűen játszik a készítő, Tom Edge: az egyik részben megismerünk egy új karaktert, a főhősök régi barátját, vagy épp Dylan szakít valakivel, a következőben pedig láthatjuk, ahogy először találkoznak az adott baráttal, vagy ahogy Dylan összejön a lánnyal. És ebben a sorozatban van értelme a flashback-eknek, hiszen teljesen más egy ismerkedést úgy nézni, ha tudod, hogy hova fog kifutni a viszony.

Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

A Scrotal Recall, vagy a Lovesick (a magyar Netflix-re is így került fel) rém aranyos sorozat, három remek és nagyon szerethető főszereplővel. A félszeg és javíthatatlanul romantikus Dylan-t remekül egészíti ki a két végletet képviselő két szobatárs, hármójuk kapcsolata simán viszi vállán a sorozatot.

A humor olykor feelgood, olykor sikamlós, olykor hangosan röhögős, de inkább visszafogott, romantikus komédiás, de ez nehogy valakiben negatívan csapódjon le, egész egyszerűen az epizodikus váz alapja mindig egy egymásra találás, de valójában…, oké, ez majd a sorozatból kiderül, vannak benne jópofa meglepetések.

Lovesick (aka. Scrotal Recall): az 1. évad

Mindössze hat rész az első szezon, nem hosszabb, mint egy mozis romantikus komédia, remek délutáni dara, és többször újranézős.


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...