Plakátba zárva: Designated Survivor

Az ABC legvárósabb (őszi) drámája kétségtelenül a Designated Survivor lesz. Nem csak a kinti kritikusok gondolják úgy, hogy a szkriptje megállja a helyét, hanem szerintetek is a műfaj egyik kimagasló ötlete lehet 2016/17-ben – legalábbis az útnak indított szavazásunk végeredményeként bejutott a csatorna legjobb drámájaként a végjátékba, ahol mindössze a Prison Break pipálta le.

Kicsit se túlzok, ha azt írom, hogy személyében az ősz egyik high-concept-jét ismerhetjük fel, mert számos tényező ontja magából, mennyi pénzt is öltek a projektbe. Elég csak rápillantani a szereplőgárdára, ahol Kiefer mellett Kal Penn vagy Maggie Q nevét is simán kiemelhetem, mert mindegyik egyből (!) tudjuk valahova tenni a tévés éterbe. Szerdai timeslotja arany lehet neki, hiszen a komédiák után egy összeesküvéses thriller felüdítő lehet a nézők számára. A black-ish 3. évadjának kell megalapoznia a nézettségét, bár inkább ő fogja a sajátját. És az ABC marketing osztályáról se feledkezzünk el, akik Kiefer-rel promózzák a sorozatot, ami nyilvánvaló; de akkor is, mekkora flegmaság már, hogy a főszereplő rendes nevét építik be a szlogenbe. Ilyennel max. a Two and a Half Men vagy a Joey esetében találkozhattunk – bár ott se volt tippre.

Lényeg a lényeg, hogy várós minden szempontból. Már csak az a kérdés: Hány epizódot bír el a sztori, hogy ne menjen át hanyatlásba?

Kiefer Sutherland is the Designated Survivor.

Plakátba zárva: Designated Survivor

Tovább...