The Odd Couple: vége a 2. évadnak

A 2 Broke Girls-szel ellentétben a The Odd Couple nem az a szitkom, amiről el tudnám képzelni, hogy valaki őszintén végig röhögi. Miképp, ugyancsak a 2 Broke Girls-szel ellentétben, azt sem hinném, hogy lenne olyan, aki legalább egy jól eltalált, mosolyra vagy nevetésre ingerlő pillanatot ne találna egy-egy részben. Ettől még ez a sorozat sokkal gyengébb, mint a 2BG.

Lehet, hogy a szitkomnézők és -ismerők között ki kéne írni egy “melyik a jelenlegi legrosszabb többkamerás komédia?”-versenyt. Mert most, hogy nincs The Millers, a trón kiadó, és a The Odd Couple (lehet, hogy valami silányságról most elfeledkezek) nagyon teper, hogy felférjen rá. És mégis, jövőre már a 3. szezon érkezik belőle.

The Odd Couple: vége a 2. évadnak

Persze szemetek a szitkomizált Furcsa pár készítői, mert hiába olyan, amilyen az alapanyag (én döbbenetesnek érzem, hogy mennyire hamar kimerült a “rendetlen vs pedáns”-alapszitu), néha egy-egy őszinte és valóban vicces reakcióval, egy tekintettel, vagy akár egy szörnyűséges poén rettenet jó időzítésével (mégiscsak régi motoros mind Perry, mind Lennon – Wendell Pierce meg pláne!), esetleg Lindsay Sloane cukiság-bedobásával bármikor tudnak jót húzni.

Aláírom, ezt nagyon, nagyon szórványosan teszik, az évadzáróban talán kétszer történt meg. De, ha ez el is marad, még akkor is ott van a vendégszereplő faktor. Idén Teri Hatcher-t csapták Felix mellé pár részre (a fináléban vissza is tért, és…), arról nem is beszélve, hogy Geoff ‘Bro’ Stults majdnem egész évadban jelen volt, ami végképp mocsok húzás, hiszen ő végképp nagyon jó arc – egyszerre szúrtak ki vele, hogy égette magát, és velünk, mert nehéz utálni.

The Odd Couple: vége a 2. évadnak

A nem túl értékelhető finálét tényleg csak egy-két momentum dobta fel, illetve az, hogy történeti szinten mertek olyat lépni, ami jelentős lehet lelkileg, azt a rajongók és a kitartó nézők nevében csak remélni tudom, hogy nemcsak azért történt minden, hogy mondvacsinált okokkal szétkapják Oscar-t és Emily-t – hátha valóban a kapcsolatuk megerősítése a cél.

The Odd Couple: vége a 2. évadnak

(És most utálom magam, hogy míg a legtöbb szitkom esetében ki szoktam írni magamnak idézetet, itt elfelejtettem, pedig baromi hatásos leírva egymás után sok, olyan nem vicces mondat, aminek mindegyike röhögés generált a helyszíni közönségnél.)


© winnie for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...