John Oliver 16 millió dollárt osztogatott el félóra alatt

Az amerikai talkshowk nagyasszony,a Oprah Winfrey híres volt arról, hogy beszélgetős műsorában a stúdióközönség mindig kapott valami ajándékot. Hol kisebb, hol nagyobb cuccokat, egyszer meg konkrétan egy autót. Vadiúj Cadillac jutott mindenkinek, aki ott ült bent, volt is sikoltozás. Jó, asszem én is üvöltöttem volna. Oprah jól járt, egy fillérjébe nem került a dolog, az autógyár fizette az egészet, pr-szempontból viszont tökéletes akció volt.

Oliver a Last Week Tonight with John Oliver című műsorában olyan témákat dolgoz fel viccesen/gúnyosan/szatirikusan, de kurva komoly oknyomozó munkával megtámogatva, melyek érdeklik az amerikaiakat, volt már szó az aránytalan börtönbüntetésektől a halálbüntetésen át a diákhitelcsapdáig mindenféléről. Legutóbb a nálunk is rém népszerűtlen behajtócégekről volt szó, melyek működése az USA-ban még kevésbé szabályozott, mint itthon, és elképesztő horrorsztorikat lehet hallani 25 éve elavult, de mégis beszedett hitelekről és társairól.

Oliver demonstrálta is, mennyire egyszerű ilyen régi hiteleket és tartozásokat felvásárolni, alapított egy céget online (50 dollár), és 60 000 dollárért vásárolt 16 milliónyi régi, lejárt kintlevőséget, amivel 9000 embert zargattak a hiéánák. Aztán egy gombnyomással lemondott róluk, ezzel az amerikai tévétörténelem legnagyobb ilyen osztogatását hajtotta végre, vagy hogy a picsába kellene ezt szépen megfogalmazni. Bravó.  

John Oliver 16 millió dollárt osztogatott el félóra alatt John Oliver 16 millió dollárt osztogatott el félóra alatt John Oliver 16 millió dollárt osztogatott el félóra alatt

Tovább...