Legion: újabb taggal bővül a Marvel-tévés család

Erősen a képregény-világ uralkodik mostanság mind a tévés, mind a mozifilmes iparágban. Az őrületet – talán – anno a The CW indította el az Arrow-val, ami azóta hozott másik két spinoff jellegű ötletet, sőt most került hozzájuk egy harmadik a Supergirl átvételével. A többi országos csatorna is próbálja vele tartani a tempót, leglátványosabb igyekvés az ABC-féle Marvel’s Agents of SHIELD-nél figyelhető meg, aminek hiába javult a minősége az előző évadhoz képest, nézettségileg mégis elmarasztalják a nézői tekintetek. Aztán a játékba feltűnt egy új játékos, a Netflix, ami robbantotta a Daredevil-lel, majd a Jessica Jones-szal egy másik arcát mutatta meg a műfajnak, és még jön másik kettő hozzájuk a közeljövőben.

A 2016/17-es idény egy másik különlegesség, hogy a komédia blokkban is feltűnik egy képregény-adoptáció az NBC jóvoltából Powerless címmel. Igaz csak a midseasonre várható az érkezése, de sokat vár tőle az NBC.

Visszakanyarodva a Marvel-univerzumhoz – mivel előbbi DC-s lenne – a napokban az FX berendelte a Legion című pilotját sorozatnak, amiből 2017 elején kapunk majd 8 epizódot. A történet középpontjában: a képregényben David, alias Legion, azaz X Professzor fia fog állni, aki „több mint emberi képességgel rendelkezik”. Képeket lát és hangokat hall a fejében, amik valójában nem az elmeállapotára vezethetők vissza, ugyanis nagyon is valósnak tűnnek.

A sztorit Vancouverben forgatják a nyár közepe/vége felé, melynek pilotját Noah Hawley fogja írni, ám a későbbiekben jelen lesz exec. producerként is. További készítők sorában: Bryan Singer, Jeph Loeb, Jim Chory, John Cameron, Lauren Shuler Donne és Simon Kinberg. A szereplőgárdában: Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Dan Stevens (Downton Abbey), Jean Smart, Jeremie Harris, Katie Aselton (The League) és Rachel Keller (Fargo) foglal helyet.

Nick Grad így kommentált a hírt:

“We’ve come to expect excellence from Noah Hawley and with Legion he has delivered another major creative achievement. “Just as he did in reimagining Fargo, he is bringing an entirely new aesthetic and sensibility to the enormously popular and richly represented X-Men world. The pilot episode is stunning, driven by incredible performances from Dan Stevens, Aubrey Plaza, Jean Smart, Rachel Keller and the rest of the cast. We join our producing partners at Marvel in congratulating the creative team for what they’ve accomplished and are as excited as the fans for the premiere of Legion’s first season.”

Íme az első promóciós kép hozzá:

Legion: újabb taggal bővül a Marvel-tévés család

LEGION – Pictured: Dan Stevens as David Haller. CR: Chris Large/FX

Tovább...