Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

Hát ilyen egy kihagyott ziccer.

Nem mondom, hogy megszakadt a szívem a kasza hírére, de azért nagyon kíváncsi lettem volna a Damien folytatásra. Mielőtt még rátérnék a lényegre, elöljáróban annyit leszögeznék, hogy gyermekkorom meghatározó filmélménye volt az idén 40 éves Omen alámondásos, többször szanaszétmásolt VHS verziója. Így talán érthető és megérthető, hogy egyáltalán nem voltam elragadtatva az ötlettől, hogy sorozat készül majd belőle, főleg hogy anno a 2006-os újragondolástól konkrétan sugárban voltam rosszul.

De persze nem is én lennék, ha nem próbáltam volna be a sorozatot, mert hát az ember minden horrornak látszó tárgyba kapaszkodik így 2016-ban… Erre jött az első rész és ütött.

Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

Remek kezdés volt, bár lehet hogy csak a fanboy beszél belőlem… de nyugodtan tegyetek vele egy próbát. A folytatások viszont már egyáltalán nem hozták azt, amit a pilot sugallt: egyszerűen tele voltak a részek üresjáratokkal és üres karakterekkel.

Pedig történtek ám közben fontos események, csak sajnos ez nagyjából egy 2 órás, de feszes mozifilmre való alapanyag volt 10 részre széthúzva (eredetileg eleve 6 részes szezont rendeltek be). Viszont – mindezek ellenére –  az utolsó két epizódra érdemes visszatérni, mert ott bizony eléggé felpörögnek az események.

Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

De még nyersebb leszek: ha kihagyod a másodiktól a kilencedik részig az összeset, akkor sem vesztesz semmit, viszont láthatod az idei sorozatévad egyik legjobb fináléját. Kellemes kettősség, mi? Megkíméllek a szenvedéstől és gyorsan elmesélem spoileresen a tovább mögött a dolgokat.

(...)
Read the rest of Damien: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is. (392 words)


© Hooligan for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...