2015/16-os országos nézettségi toplisták – csatornákra bontva

Mivel véget ért a szezon és a pénteki nézettségek úgyis késnek, itt az ideje egy kis összegzésnek. Az elmúlt hetekben sokat beszéltem évadátlagokról és a tavalyiakhoz viszonyított csökkenésekről, most ezeket szedtem össze áttekinthetőbb formában.

Azt hiszem, nagy meglepetést nem fogok azzal okozni senkinek sem, hogy össznézőszám alapján ismét az NCIS volt a legnézettebb sorozat, a The Big Bang Theory és az NCIS: New Orleans előtt, tehát mindhárom dobogós a CBS-ről érkezett. A top 10-be egyedül a FOX tudott delegálni egy szkriptelt sorozatot (Empire), rajuk kívül a szintén CBS-es Blue Bloods és Madam Secretary, pár reality (The Voice, Dancing with the Stars, Little Big Shots) valamint egy hírműsor (60 Minutes) került be.

18-49-ben már a FOX dominált, az Empire maradt a király, a The X-Files lett a harmadik (magasan kezdett, és a csökkenés ellenére, a kevés rész miatt az évadátlaga is magas lett) és az American Idol is a top 10 tagja lett, míg a CBS-es The Big Bang Theory itt is a 2. helyet csípte meg. Ezen a listán már az ABC-nek is több babér termett, a Modern Family, a Grey’s Anatomy és a The Bachelor is az élmezőny tagja, ide is besurrant a 9. helyen az CBS-es NCIS, az NBC-t pedig a The Voice és Little Big Shots képviselte.

Ha a The X-Files-t nem tekintjük újoncnak, akkor a legnézettebb 2015/16-os sorozat a Little Big Shots volt a teljes nézettségnél és a fiataloknál egyaránt. A szkriptelt részleget a Life in Pieces vezeti mindkét korosztálynál, össznézőben a Chicago Med és a Supergirl előtt, míg 18-49-ben a Blindspot és ugyancsak a Chicago Med áll a dobogó másik két fokán.

Ha a tavalyi átlaghoz viszonyított változásokat vizsgáljuk, teljes nézettségben a Chicago Fire tudott a legtöbbet nőni, rajta kívül csak reality-k (America’s Next Top Model, Hell’ Kitchen) tudták növelni a táborukat. 18-49-ben a The Bachelor volt a legjobb, azzal, hogy szinten maradt, szkriptelt oldalról pedig a Law & Order: SVU és a Chicago P.D. minimális gyengülése érdemel említést.

A tovább mögött megtaláljátok csatornánként mindkét (össznéző, 18-49 – utóbbi számít inkább a tévéknek) országos nézettségi toplistát teljes egészében, konkrét adatokkal és az előző évadhoz viszonyított változásokkal együtt. Érdekes látni, hogy a kaszált sorozatok hol helyezkednek el, illetve, hogy mik voltak a legrosszabb számokkal folytatott szériák.(...)
Read the rest of 2015/16-os országos nézettségi toplisták – csatornákra bontva (1,467 words)


© Thomas for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh