Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Vannak szituációk amikor azt mondja az ember: na, most tuti nem lennék a helyükben. Tévés fronton ebben az évezredben tuti dobogós helyet érne el a Top Gear 2016-os teljes újratervezése. A méltán ikonikussá vált Clarkson-Hammond-May trió pótlása emberfeletti feladat bárkinek, és az első rész alapján kicsit szűk is lett a BBC-re ez a zakó. Lássuk, miért.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Minden műsornak szüksége van egy zászlóshajóra, aki a kereszttűzben van és viszi a hátán a produkciót. Chris Evans vállalta magára ezt a szerepet, és egyelőre so-so a végeredmény. Egyedi, poénos meg minden, de az orgánuma, hanghordozása, stílusa a normálistól a nemkicsit idegesítőig váltakozott számomra.

Ezzel csak az a bibi hogy őt halljuk a legtöbbet, így ha valakinek nem jön be, akkor az egész műsor nagyobb lemaradással indul mint Baumgartner Zsolt bármelyik futamán. Egyértelmű hogy ez egy szubjektív vélemény (Clarkson is sokaknál volt hasonló pozícióban), a nézők majd hosszú távon eldöntik a dolgot, az évad végére mindenképp okosabbak leszünk.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Cserébe Matt LeBlanc kiváló választásnak tűnik: illik rá a szerep, jó underdog, vicces, tízszer jobb narrátorhang mint Evans, plusz amerikai származása sok poén forrása lett és lehet még, ha jól csinálják.

De Sabine Schmitz kábé 1 percet kapott, esélye se volt a kibontakozásra – az hogy igen jól vezet, senkinek se volt kérdés. Viszont ez pont 60 másodperccel volt több az általam legjobban várt Chris Harris képernyőidejénél. Ez bizony egy stadionból kirúgott ziccer, kár érte. Nagyon remélem hogy ő nem csak az „Extra Gear” műsorvezetője lesz, hanem itt is fel fog bukkanni.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Na, de toljuk félre a fotelkritikus méregpoharát és beszéljünk a pozitívumokról is. A paparazzis afrikai buggy bemutató ötletes és látványos volt, megrendezettsége, műsége fikarcnyit se tért el az előd hasonló szegmenseitől. A Reliant-Jeep-Land Rover párbaj is tetszett a road trippel, bár ott megint kilógott a lóláb a lerobbanások után mágikusan javuló autóval, de ez sem új jelenség, párbajokkal, hegymászással.

A cateringes poén pedig nagyon gonosz, de kihagyhatatlan volt, cserébe hangosan felröhögtem. A körpálya rallycrossos frissítése se rossz (plusz így az összes eddigi vendéget lehet újra meghívni), csak éppen egy Suzuki Liana vagy Kia C’eed után a rétegautó 136 lóerős Mini (valószínűleg megerősített futóművel, védőlemezzel) sok minden csak nem reasonably priced car.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

A repteres üldözés inkább csak látványos és nagyon megalomán (Top Gear, Top Gun, milyen eredeti ötlet) volt, a “mutassuk meg hogy mi ezt is el tudjuk intézni”-jeligére. Itt már nem tudom szó nélkül hagyni ahogy az egyik másodpercben a kék Viper a sárga Corvette seggében van majd huss, vágás és „hová tűnt”? Ez nagyon feltűnő és béna, no és az F-18 közel se a „most fearsome plane on the planet”, teszem még hozzá csendesen.

Összességében a potenciál megvan valami jóra, de a bemutatkozó rész kissé kapkodósra, túlzsúfoltra, csakazértismegmutassukhogyjobbakvagyunk-ra sikerült. No meg én tuti nem spoilereztem volna el a következő rész tartalmát a végén.

Top Gear: kezdett a 23. évad – írta Flanker

Most még a szokásosnál is jobban biztatok mindenkit arra hogy nézze meg a részt, és hozzászólásban fejtse ki, ő mit gondol erről a témáról, hisz eme írásom célja pont ez volt, nem a fikázás vagy agyondicsérés. Épp ezért pontszám sincs.


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...