Pilot: Minority Report

Középszerű sorozatról a legnehezebb írni, nem? Kommentelni is. A Minority Reporttól nem lettem mérges, mint pár borzasztó vagy kihagyott ziccerű sorozattól lehet, egyszerűen csak brutálisan untam. Mondjuk winnie lejjebb pontozta a nyári kiszivárgott pilot alapján, mint én fogom.

Pilot: Minority Report

Az alap annyi, hogy folytatják a Minority Report filmet. A precog program megszűnt, a tesók a semmi közepén élnek egy darabig, aztán Agatha marad a vidéki házban, míg a két fiú visszamegy a városba. Az egyik úgy látom fényűző életmód megteremtésére használja a korlátozott jövőbelátó, míg a másik próbál embereket megmenteni.

A nehezítés ugye az, hogy igazán a jövőbe csak hárman együtt láttak. A filmben mondjuk Agatha erősebben, de szét lett osztva ki-mit lát jobban, és mit tesz isten, pont a gyilkosságokat megakadályozni akaró talán a leggyengébb hármukból. Csak azért, hogy a rendőrségnek is maradjon valami munka.

Pilot: Minority Report

Azt még nem is mondtam, hogy mindez a jövőben játszódik. Igazából egy gagyibb Almost Human. Halálkomolyan. Van 1-2 jobb ötletük a jövőt illetően, a filmből is átvettek dolgokat, és a pilotban egész sok, viszonylag jó cgi volt, ami később nem adatik majd meg. Viszont a főszereplők közötti kémia, sőt, maguk a karakterek semmilyenek. Míg az Almost Human valamennyire buddy cop volt, és akadt pár érdekes ügy benne, addig itt rögtön egy gyilkosság megakadályozásával próbálkoztak.

A rossz karaktereken kívül sajnos a tipikus pilot hibák is feltűntek. Értem, hogy kell alapozni, de amellett az ügy még egy átlagos nyomozásnál is elnagyoltabb volt. Plusz hiába szántak több időt a karakterekre, nem sikerült semmit sem beletenniük igazából. Sőt, valójában még így is kicsit erőltetetten kerültek egymás mellé.

A színészekről sok rosszat nem tudok mondani. Bőven az íráson hasalt el az egész, bár valószínűleg nagyobb kaliberű színészek egy picit többet tudtak volna kihozni ebből. De azért Meagan Good jól néz ki, a prekogot alakító Stark Sands gondolom direkt tenyérbemászó, a többiek pedig kaptak 1-1 perceket.

Pilot: Minority Report

Részemről 4/10, ennél még Lucifer is érdekesebben és szórakoztatóbban segített a rendőrségnek. Pedig itt lenne a hely, egy sci-fi nyomozós sorozatnak, de agyonfókuszcsoportozták ezt is.

A kiszivárgott pilothoz képest tippre (ezek kilógtak kicsit) az eltérés: a másik fiútestvérhez mennek tanácsért, a végső akció, plusz a legvégén az átívelő szálas lengetés. Bár lehet mellélőttem, kommentben biztosan ott lesz a pontos válasz, már ha valaki képest ezt a részt kétszer is megnézni.


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...