Penny Dreadful: kezdett a 3. évad – írta mark

So we walk alone.

Már harmadik szezonját kezdte meg az egyik legkülönlegesebb jelenleg futó sorozat, a Penny Dreadful. A talán kissé összeszedetlennek ható első évad után tavaly beleerősített a széria, és egy rendkívül stabil, minőségi második etapot produkált. Erre kontrázott rá most az évadnyitó, amit akár alapozó jellegűnek is tekinthetünk, de ez abszolút nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna, sőt!

Penny Dreadful: kezdett a 3. évad – írta mark

Igazából azt kaptuk, amit ez idáig, a legnagyobb erényeit csillogtatta meg a sorozat. A látványvilág a legelső résztől kezdve kiemelt fontosságú, most is gyönyörű kompozíciókat láthattunk. A 19. század végi London, a jég világa, a vadnyugat, Afrika, mind-mind legszebb (vagy épp legkegyetlenebb) valójukban jelentek meg előttünk.

A kvázi durvaság ezúttal sem hiányzott, elég a vonatos vagy a hajós jelenetre gondolni. Ezek adják a sorozat sajátságos atmoszféráját, ami a legfőbb vonzereje.

Penny Dreadful: kezdett a 3. évad – írta mark

Adott tehát minden, ami eddig, mégis borul a status quo: a legfelül kiemelt idézet is jelzi, hogy új mederbe került a cselekmény. Úgy tűnik, egy ideig, ki tudja, meddig, a szereplők egyedül járják útjukat. A továbbiakban spoilerek előfordulhatnak. (...)
Read the rest of Penny Dreadful: kezdett a 3. évad – írta mark (357 words)


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...