Silicon Valley: kezdett a 3. évad

Nem tudom, mi van mostanában velem, de a cliffhangerök feloldása nagyon unalmassá teszi számomra a premiereket. Ez volt a Silicon Valley-nél is, így még szerencse, hogy nem rögtön az évadkezdés után írtam, hiszen a második résszel azonnal helyreállt a minőség.

Silicon Valley: kezdett a 3. évad

Ugye ott fejeztük be tavaly, hogy Richardot “kiszavazták”. A premier olyan szempontból jó volt, hogy percre pontosan innen vette fel a fonalat. Láthattuk, ahogy nem átlagemberesen feldolgozza az őt ért sérelmeket, és a többi önző f*sz ebben mennyire segíti.

És ez utóbbi a második nagy negatívum számomra: az, hogy mennyire önző volt mindenki. Hogy tartanak ezek össze, mit keresnek együtt az alapító tagok között? Nyilván az eddigi évadokban is ilyenek voltak, csak valamiért ez a kezdés különösen kiemelte őket. Egészen a Stephen Tobolowsky által zseniálisan alakított új CEO behozásáig.

Silicon Valley: kezdett a 3. évad

Persze közben is voltak kikacsintások, például a robot szétrúgása, de arról egy kicsit az HBO is tehet, hogy ennyivel a forgatás után adják le a részeket, mivel ezek a poénok elég gyorsan öregszenek. Nyilván, ha az efféléket kivennék, akkor is működne a sorozat, csak utalásokra nem lehet építkezni, mégis furcsa volt a robotrugdalózás.

A lényeg viszont, ahogy említettem, hogy a második részben minden a helyére kattant, feloldották a cliffhangert, lehetett újra koncentrálni a tech cégek baromságaira. Ahogy egyre több minden kiderült az új vezetőről, úgy lett jobb és jobb a rész. Aki pedig valaha beszélt sales-es emberrel, az tuti, hogy szakadt azon, amikor Richard magyarázott nekik. De persze igazából itt sem ők jelentették a problémát.

Silicon Valley: kezdett a 3. évad

És miközben a Pied Piper megakadt a fejlődésben (ld. az előbbi kép), addig a többi tech cég nyilván nem pihen, ami érdekes évadot vetít előre. A belső harcok mellett bizony kintről is jön majd támadás. Szóval nyilván maradok a Silicon Valley mellett, hiszen a premier 5/10-e után 8/10 jött ismét.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 3 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...