Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

Mivel a Limitless volt a legjobb idei országos újonc, így nem lepne meg, ha csak egy évadot kapnánk belőle összesen – mint a Foreverből, és a többi azt megelőző jó országosból. Persze mások meg vígan folytatódnak, de az nem igazán illik most a posztba.

Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

A sorozat ugye a Bradley Cooper főszereplésével filmen alapszik, amiben a főszereplő egy drog segítségével túlpörgeti, maximumra kalibrálja az agyát. A sorozat ezt folytatja, szóval nem csak simán vették a koncepciót, hanem folytatták a filmet. Ahogy azt már a pilotkritikánál is írtam, a 10%-100% dolgot nem erőltették szerencsére, inkább csak az emlékek korlátlan elérése, a nem egyértelmű összefüggések átlátása és a szupergyors tanulás volt a szer hatásai között.

Ez borzasztóan is elsülhetett volna, mint a Minority Report, ami a precogokkal nem tudott mit kezdeni, de szerencsére nem így lett. Bár itt is érezni a csatorna nyomását, de a heti ügyelet hihetetlenül kreatívan voltak képesek feldobni a készítők. Nem csak arról van szó, hogy akadt pár érdekes ügy, s jó pár abszolút sci-fi téma is előkerült, hanem ezek megoldása tele volt jó ötletekkel.

Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

Nehéz bármihez hasonlítani a Limitlesst: az egyik pillanatban a Ferris Bueller előtt tiszteleg, a másikban viccesen előadott heist movie, még a szürkébb epizódok is telis tele vannak utalásokkal, vagy épp a főhős fantáziájával és narrálással elkövetett mellékutakkal. Még a leghétköznapibb információkat is be lehet érdekesen csomagolni.

A finálé ebből a szempontból amúgy pont gyengébb kicsit, mivel túlzottan átbillent a komoly oldalra. Az évadban van átívelő szál, amiről tudtuk, hogy komoly fejleményekhez vezet majd, s ez az egyetlen terület, ahol néha megbotlanak a Limitless készítői.

Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

Bár év közben viszonylag jól kezelték a fejleményeket, a dupla lezáró rész valamennyire mellé ment. Szerencsére ezt a showrunner is érezte, így olyan 3 percet tettek a legeslegvégére, ami méltó búcsú, vagy mosolygós felvezetése a következő évadnak. Majd az upfrontson kiderül, hogy melyiket lehet aláhúzni.

De nem csak a megvalósítással nyertek meg a Limitless készítői, még a szereplőgárda is nagyon jó lett. Például a Luciferben nagyon zavart, hogy a két főszereplőből az egyik borzasztó, addig itt mindenki jó. Még Dexter húga is megtalálta a helyét, a mellékszereplők pedig főleg lubickolnak a jeleneteikben, és szinte mindenkinek adnak tökéletes pillanatot, amitől teljesen megkedvelheti őt a néző.

Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

Na, és Brian, avagy Jake McDorman… honnan jött ez a srác, a Greekből? (Vagy a Manhattan Love Story-ból?) Itt mindenképp a készítő mellett casting irányítóját is éltetni kell, mert McDorman ebben a szerepben pont jól hozza a sebezhetőség, az önbizalom és a kicsit pofoznivaló okosság keverékét. Nyilván a kedvelhető karakter írásának alapjait használva készült, de a színész tökéletesen át is adja ezeket

Az magától értetődő, hogy ha még a közepes részekben is vannak bőven kreatív megoldások, és ugye akadnak jó epizódok is bőven, akkor valami magas pontszám jár a végére, szóval szerintem egy 8/10 elfér tőlem az első szezonra, le a kalappal.

Limitless: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak?

A sorozat sorsa sajnos kétséges, de magában is elmegy az évad, van lezárása, szóval nyugodtan le lehet darálni bármikor, nem tettek mocsok cliffhangert a végére.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 4 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...