Lucifer: vége az 1. évadnak

Az egyik leghullámzóbb minőségű sorozat számomra idén a Lucifer volt. Az egyedüli, ami ebből a szempontból nagyon ellene szól, hogy a tetőpontok sem értek a zsenialitás közelébe, miközben a mélypontok bizony kaszahatár alatt voltak bőven.

Lucifer: vége az 1. évadnak

A sorozat alapja ugye annyi, hogy a Földre költözött ördögnek Los Angelesben van klubja, de már unja a végtelen mennyiségű nőt, akiket megkaphat – nyilván épp úgy alakulnak a dolgai, hogy nekiáll egy, az érdeklődését igencsak felkeltő rendőrnőnek segíteni, de persze végig játékosan, folyamatosan értetlenkedve az emberi természeten.

Nyilván nem fogom azt mondani, hogy meglepő dolgokkal operál a Lucifer, de amellett, hogy 1-2 heti ügy is elment, szépen lassan elkezdett kibontakozni egy normálisabb átívelő szál is. Ebben egy angyal is közreműködött, aki az Isten utasítására próbálta visszaküldeni Lucifert a pokolba, mely küldetéséhez elég érdekes eszközöket használt fel.

Lucifer: vége az 1. évadnak

Nyilván így is csak popcorn lehet a végeredmény, de abból a kifejezetten nézhető fajta. Ez leginkább az ördögöt alakító Tom Ellisnek köszönhető. Amúgy ez nagyon érdekes helyzet abból a szempontból, hogy a a színész egyébként  katasztrofális egy valag jelenetben, ellenben amik működnek vele, azok remekül ellensúlyozzák a rossz pillanatokat. Igen, a színész teljesítménye is nagyjából olyan hullámzó, mint a sorozaté.

Mivel van rendes főszál, így nem meglepő módon a finálé azzal foglalkozott. Szóval tudják a szórakoztatás alapjait, és egy magasabb ponton fejezték be az évadot, hiszen az utolsó két epizód nagyon jól sikerült, és Tom Ellis erősségeit használták fel bennük. Na meg a testvérével, az angyallal való közös pillanataik baromi jók voltak.

Lucifer: vége az 1. évadnak

Nyilván ha most cancel lenne (nem az, megkapta a 2. szezont), akkor nem sírnánk túlzottan (nem úgy egy másik heti nyomozós miatt, amiről nemsokára írok), de igazából nem bántam meg a 13 rész megnézését. Ha igazságos akarok lenni, akkor olyan 6/10 az átlageredmény, de ezt mindenképpen a pontszám legpozitívabb értelmében kell érteni.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 5 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...