Angel from Hell: 4 rész után

(előzmény: winnie pilotkritikája) Nem is tudom, miképp jutottam el a negyedik részig, mert szerintem az Angel from Hell borzasztó. Mondjuk lehetne akár jó is, talán ez volt az indokom a későbbi epizódok elindítása között, de mostanra már biztos vagyok benne, hogy nem lesz.

Angel from Hell: 4 rész után

A történet annyi, hogy a főszereplőnő élete hiába tűnik rendezettnek, eléggé nagy gondjai vannak, olyanok amiket ő sem lát át elsőre. Erre feltűnik az őrangyala, aki távolról már nem tud elérni semmit, ezért emberi formában kell cselekednie.

Vagy csak egy őrültről van szó, aki őrangyalnak hiszi magát? Micsoda felvetés! Legalábbis a csatorna szerint. Szinte látom magam előtt azt a stúdió jegyzetet, ami szerint “az őrült vagy tényleg őrangyal”-kérdésben legyetek sokkal titokzatosabbak. Míg a pilot eléggé kiállt az őrangyalság mellett, pár aprósággal enyhítve azt, addig a folytatásban már sokkal ködösebb a kérdés, több a logikus magyarázat.

Angel from Hell: 4 rész után
Mit akarnak egy sorozatpestissel?

Ami az egész alaphelyzetben furcsa, hogy ha őrült a nő, akkor bizony ez baromira nem könnyed sorozat. De tényleg, ha ezen a szemüvegen keresztül nézzük: a főszereplőt egy beteg nő követi mindenhova, a lakásába random időpontokban behatol, a munkahelyén kavarja a szart, beavatkozik a kapcsolataiba. Hmm. Szóval eléggé elszállt a sorozat alapja, főleg így, az “angyal vagy nem angyal”-kérdést erőltetve.

A legnagyobb baj mégis az szerintem, hogy hiába sitcom, poén nem nagyon van benne. És még csak nem is mosolygós feelgood. De tényleg, látni ahogy elkezdik felépíteni a csattanóhoz a jeleneteket, ami utána meg is érkezik valami borzasztó kidolgozással. Erre az 1×04 a legjobb példa, ahol a sok beteg egyszerre törtnő beesése egy jó ötlet lett volna, de ahogy megcsinálták, az a kreativitás visszafogottságára volt a legjobb bizonyíték.

Angel from Hell: 4 rész után

Sajnos a főszereplők sem az igaziak. Az egyik fő gond velük, hogy az “őrangyal” Jane Lynch valami másik sorozatban játszik. Ahogy előadja a karaktert az egyszerűen nem illeszkedik bele az őt körülvevő megvalósításba. És sajnos kémia sincs közte, és a védelmezettje, Maggie Lawson között. Mindkettejük bírom, de a két karakter közötti dinamika teljesen üres.

Angel from Hell: 4 rész után

Igazság szerint az Angel from Hell lehetne jó, ha elköteleznék magukat valami konkrétum mellett, és annak megfelelően írnák a részeket. Legyen tényleg angyal, több érdekes vagy hülye csodatevéssel, vagy legyen őrült… de az nem annyira illik országos csatornára. 5/10 a maximum amit adni tudnék, de semmiképp nem tudom javasolni a sorozat megtekintését.


© human for Sorozatjunkie, 2016. | Permalink | 2 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...