Prey: a 2. évad – írta sherlock20

Az angol Prey tavaly lépett be a mostanában igencsak népszerű antológia-sorozatok klubjába, amit nem bántunk, mert az első szezon remekül sikerült.

A folytatásban a Rosie Cavaliero alakította nyomozónőn (Susan Reinhart) kívül gyakorlatilag más fontos karakter nem is bukkan fel, tehát bárki belekezdhet. Ami közös maradt, ezáltal kvázi összekapcsolja a két évadot, az a központi motívum. Ahogy az előző szezonban, úgy idén is a nyomozás/hajsza – többek között – egy olyan személy felkutatása céljából zajlik, aki a rendőrök szemében törvényen kívüli, míg a néző tisztában van az esetleges törvénysértések mögötti nemes céllal.

Prey: a 2. évad – írta sherlock20

Ez az alapfelállás tavaly nagyon jól működött. Volt feszültség, volt íve a történetnek, emiatt izgatottan is vártam, hogy idén mit kapunk a három részben, ami inkább egy hosszú film, mintsem egy sorozat. Ellövöm a poént: keserű szájízzel álltam fel a finálé után.

Gyakorlatilag egy Taken-sorozatot kaptunk, csak messze kevesebb akcióval és még kevesebb Liam Neesonal.

Prey: a 2. évad – írta sherlock20

A történt dióhéjban: egy börtönőr lányát elrabolják, akiért cserébe a tettes egy női fegyencet kér, konkrétan a húgát akivel a börtönőr épp egy kórházban van kezelés miatt. Az új “hős” természetesen segít, részt vesz a szöktetésben. Emellé pluszban kapunk egy gyilkossági ügyet, amin a nyomozó, Reinhart kezd dolgozni. És természetesen a szálak összefutnak.

Nem indult rosszul az évad, sőt, az első rész határozottan jó volt. De ahelyett, hogy fokozódtak volna az izgalmak, az ív tört volna felfelé – vagy legalább maradt volna szinten – mélyrepülésbe ment át az egész.

Prey: a 2. évad – írta sherlock20

Kaptunk magánéleti gondokat Susan oldaláról, amik jól is elsülhettek volna, de nem tudták annyira felépíteni a karaktert ennyi idő alatt, hogy érdekeljen is ilyen mélységben az élete. A társával a kis apró ugratások mondjuk egész jók voltak – kár, hogy inkább nem erre erősítettek rá.

Ami számomra végképp betette a kaput, az az ügy volt, ami miatt a börtönőrt és a lányát ebbe belemosta az elrabló. Egyáltalán nem volt érdekfeszítő az eset, csalódást keltő volt a megvalósítás, lapos volt a motiváció és annak a kibontása is. Ráadásul másik oldalról a nyomozás folyamata se tudott ehhez bármi pozitívat hozzátenni az összképhez.

Összességében a(z idei) Prey csak ígéret maradt, amit nem tudott beváltani.


© vendegblogger for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...