Into the Badlands – 1×05 – Snake Creeps Down

Már csak egyetlen rész és vége az évadnak!

Mindezzel annyi szívfájdalmam volna, hogy az AMC nem rendelte még mindig be a második évadát. Miért húzzák el ennyire a döntést? A jelenlegi pilotötletei között akadnak érdekesek, de ennyire egyedinek egyik se mondható. Tény és való, hogy mióta nincs mögötte a The Walking Dead esett a nézettsége. Legutoljára 2.2 milliót hozott, ami a 6.3 milliós starthoz képest jelentős zuhanás, de házon belül 1.1 milliós átlaggal rendelkezőt is folytattattak. Nem kellene aggódnom, mégis azt teszem.

Into the Badlands – 1×05 – Snake Creeps Down

Az utolsóelőtti résznél még inkább rámentek a történet elhúzására az írók. Bedobtak egy újabb karaktert a képbe, méghozzá az egyik Báró ágáról, aki a folytatásban akár még érdekes is lehet. Ekkor éreztem azt, hogy kicsit a Vikings-et idézik meg az írók. Egyrészt a tájjal, ahova elkalauzoltak minket. Másrészt az öltözködéssel, hiszen vendégkarakterünk tipikuson tetőtől-talpig fehérben mutatkozott. Nem utolsó sorban a nézetei miatt.

Innentől spoileresen a tovább mögött folytatnám. Aki nem látta a részt, az inkább ne kattintson, mert önmagában a képek is árulkodók lehetnek.

Into the Badlands – 1×05 – Snake Creeps Down

Sunny elhagyta magát a kezdetekhez képest. Sok olyan tényező van, ami legyengítette, mint pl.: M.K. érkezése; barátnőjének teherbe ejtésének híre; vagy M.K. és Tilda között kialakult bimbózó szerelem, ami egyben az erejének a keretek között tartását is jelenti. A legtöbb tekintetben meg akar Bárójának felelni, hiszen jó sora van, békében éltek, azonban mióta az Özvegy fejébe vette Quinn kiiktatását, kezd kicsúszni a föld a lába alól. A rész alatt volt egy nagyon jó monológ, melyben a Báró szeretője világít rá arra, hogy miért is félnek egy olyan nőtől, akinek még serege sincs?! Komolyan elgondolkoztatott, hiszen anélkül is nagyon jól tudja kavarni a szart az Özvegy, lásd: az előző részben a temetőben egymásnak ugrasztott két látszólagos békében élő főurat.

Csokás Máron a kezdetekhez képest egyre jobban alakítja karakterét. Az elején túljátszotta szerepét, viszont az 5. részre már tényleg azt érzem, egy olyan Bárót formál meg, aki velejéig romlott, a saját érdekeit tartja szem előtt, de ezzel párhuzamban a békés élet híve. Az írók jól játszanak a nézői érzésekkel is, hiszen egyszer mi vennénk el az életét, adnánk oda a területét az Özvegynek; máskor pedig inkább hagynánk a trónon, orvosolnánk a betegségét. Totálisan kiszámíthatatlan a jelleme, brutálisan jól manipulálnak vele. Nincs mese, imádni lehet a karaktert.

Into the Badlands – 1×05 – Snake Creeps Down

Újabb dologra derült fény, miszerint M.K. minél többször vágja meg magát és változik át, annál jobban legyengül és rövidíti életét. Abban biztos vagyok, ha folytatódik a sorozat egy teljes évadot rászentelnek a fiú erejének korlátok közé sorolására.

Ki kell emelnem a nagyszerű képi világát a résznek. Nagyon sok jól komponált jelenettel dolgoztak. Rendezés tekintetében Guy Ferland most tette oda magát istenesen. Kicsit csalódott is vagyok, hogy David Dobkin neve alatt fog futni az évadzárás, mert az elmúlt két részben látottakat az előző 3 nem tudta überelni. Nagyon jól, precízen rakja össze a díszleteket. A karakterek mozgását, illetve az adott helyeknek a fényeit. Az operatőrök pedig parádésan játszadoznak a mélység-élességgel. Egyszerűen dúl a profizmus. Imádom.

Into the Badlands – 1×05 – Snake Creeps Down

Mit hoz a folytatás? Kimaradt az 1×06-os rész előzetese, de két opciót látok: az egyik egy háború kirobbanása, a másik egy szökési kísérlet. Utóbbi talán nem fog megtörténni, de valami nagyon durva cliffhangeres zárással számolhatunk. Valami olyanra, ami kivágja többöknél a biztosítékot. Nehéz megjósolni, de talán a Hand of Five Poisons cím árulkodó lehet, hiszen az 1×05-ös rész végén elméletileg meghalt egy fontosabb visszatérő szereplő.

Izgatottan várom a hétfő hajnalt, lesz miért korán ébredni.

Tovább...