Vicces, de nem tömény történelem jön a Da Vinci TV-re

Vicces, de nem tömény történelem jön a Da Vinci TV-re

Nem igazán szoktunk 9 évvel ezelőtti sorozatok hazai bemutatójáról írni, de akadnak kivételek, teszem azt akkor, ha egy gyerekeknek szóló kontentről van szó, a Horrible Histories, azaz Történelem másképp meg speciel ilyen.

A brit sorozat a történelem eddig nem ismert kulisszatitkait tárja fel egyedi, humoros megközelítésben

- írja a sajtóközlemény, ami alapján a Da Vinci TV műsorán látható sorozat simán lehetne a Comedy Central Tömény történelem című vicces szériája is (mínusz az alkohol, persze), de egyrészt nem az, másrészt meg a BBC sorozata jóval az eredetileg Drunk History című másik előtt készült. A sorozat célcsoportja a hétévesnél idősebb gyerekek, a történelmi események közül pedig a kőkorszaktól a II. Világháborúig terjedő időszakból válogatnak.

A stílusa sketch comedy, amit mi a Szeszélyes évszakokkal azonosítunk, pedig sima kabarétréfának is nevezhetnénk, a műsorvezetője Stephen Fry, az alkotók szerint amit látunk, az történelmileg hiteles és szórakoztató, általában olyan tartalom, ami a könyvekből kimaradt.

Hol látható: Da Vinci Tv, 16:30-tól hétköznaponként.

Vicces, de nem tömény történelem jön a Da Vinci TV-re Vicces, de nem tömény történelem jön a Da Vinci TV-re Vicces, de nem tömény történelem jön a Da Vinci TV-re

Tovább...