RTL Klub: Tudatosan hírt hamisított a köztévé Híradója

RTL Klub: Tudatosan hírt hamisított a köztévé HíradójaNoha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora szerint tudatos hírhamisításról volt szó, mivel a megszólalók a legkevésbé sem átlagemberek voltak, hanem egy német szélsőjobboldali párt, az AfD politikusai.

Az RTL Klub Híradója szerint a választási kampányban az anyagot később többször is megismételték. Hogy bár ezt sehol nem közölték, mégis politikusokról van szó, azt a korábban a közmédiában dolgozó Orosz Márta vette észre, aki ma már egy német tényfeltáró portálnál, a CORRECT!V-nél dolgozik.

"Az, hogy úgy állítják be az AfD politikusát, mint egy gyanútlan járókelőt, egy egyszerű ott lakó embert, egy átlag németet, az nem más, mint egyszerű hírmanipuláció" - mondta a műsorban Orosz Márta, aki szerint úgy tűnik, mintha a közmédiában azt adták volna ki feladatként a kampányban, hogy "mindegy, hogy milyen áron, mindegy, hogy milyen szakmai szempontokat lábbal tiporva, de naponta termeljetek egy-egy horrorsztorit a németországi menedékkérőkről, és ez meg is történik".

Az RTL Klub hiába kereste a közmédiát, nem kaptak választ a kérdéseikre. Természetesen mi is írtunk az MTVA Sajtóirodájának, és ilyenkor azt szokás írni, hogy amint válaszolnak, frissítjük cikkünket, de

mivel a több mint 70 milliárd forintból üzemelő közmédia évek óta nem válaszolt egyetlen szót sem egyetlen kérdésünkre sem, pontosan tudjuk, hogy most sem fognak reagálni a hírhamisítás vádjára.

RTL Klub: Tudatosan hírt hamisított a köztévé Híradója RTL Klub: Tudatosan hírt hamisított a köztévé Híradója RTL Klub: Tudatosan hírt hamisított a köztévé Híradója

Tovább...