Már forog a MasterChef VIP

Már forog a MasterChef VIP

Minimális konfúzióm azért van a hír előtt, mert eredetileg asszem úgy volt, hogy a TV2 a MasterChef formátum (Mesterszakács is lehetne akár) megvétele után civilekkel forgatott volna, ami egyébként a Konyhafőnöknek fényesen bejött, és a Viasat3 Ide süss! című süteménysütő műsora sem vallott szégyent a nemcelebekkel, de mindegy, mit értek én a lovakhoz. Az igaz, hogy a legutóbbi főzős műsoruk nem szerepelt jól, és abban civilek voltak, szóval lehet, hogy azt a konzekvenciát vonták le, hogy civilek főzősműsorban = very bad, bár ezzel az erővel a Séfek séfe buktáját éppen Ördög Nórára is ráverhették volna, de nem tették, hiszen a MasterChef műsorvezetését is rábízták.

Szóval VIP MasterCheffel nyit a TV2, és remélem, erősen, mert ez egy jó műsor, ebben van mit nézni, már ha normális a casting, mert ugye pénz az van, mint a pelyva, arra nem lehet hivatkozni, hogy azért gagyi, mert nem fussa, hiszen fussa. A zsűriben számomra ismeretlen arcok lesznek, ami kifejezetten jó, mármint nekem, mert minden előítélettől mentesen tudom megítélni őket: Nyíri Szása (az Arany Kaviár étterem tulajdonosa és executive séfje) és Mizsei János (Mák Bistro séfje), előbbit a magyar gasztroélet legmeghatározóbb alakjaként aposztrofálja a TV2 sajtóközleménye, de ez lófasz, hiszen Mizseiből ugyanitt

séftitán

lett.

Na mindegy. A MasterChef 58 országban ment eddig, bukni nem nagyon bukott, szóval sikerre lehet számítani itthon is. (2009-ben vagy 2010-ben a Viasat már forgatott egy évadot Bíró Lajos és Gianni vezetésével, nagy port nem vert fel a műsor.) A formátuma többször változott, lehet heti lesz, de akár napi is, egyelőre kilenc induló kiléte ismert, (ennyi versenyző napira nem elég) de a sajtóközleményben szerepel a többek között kitétel is a névsor előtt, aminek tagjai: Bay Éva, Demcsák Zsuzsa, Madár Vera, Szabó Dóra, Árpa Attila, Molnár Tamás, Pál Dénes, Pindroch Csaba és Zsidró Tamás. Ami ebben a névsorban jó, hogy elhasznált arc nincs benne. A főzés részben pont úgy időre kell mindenféle feladatokat végrehajtani (húsételek, vega kaja, csak halétel, mittudomén) mint az összes többi ilyen műsorban, a konyha meg úgy néz ki, mint a Konyhafőnökben - nem véletlenül, hiszen az RTL műsora egy több főzős formátumot egyesítő hibrid, amihez innen is, meg onnan is nyúltak hozzávalókat.

Már forog a MasterChef VIP Már forog a MasterChef VIP Már forog a MasterChef VIP

Tovább...