Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat

Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat

Fotó: Mark Metcalfe / Getty Images Hungary

Olyan hihetetlen sikere van az ausztrál SBS csatornán egy sokak szerint iszonyatosan unalmas műsornak, ami egy hosszú-hosszú vonatutat mutat meg a mozdonyba helyezett kamerával, hogy az SBS úgy döntött: a pusztán csak háromórás, rövid kis műsorocskának levetíti a tizenhét órás, bővített változatát is - írja a Guardian. A műsor rajongóival szerint mindez addiktív és hipnotikus, mások szerint ezt nézni pont annyira izgalmas, mint bámulni, ahogy szárad a festék a falon.

A műsor a Norvégiából begyűrűző "slow TV", azaz lassú tévézés hagyományát próbálja meghonosítani az országban. A Ghan trip című műsor arról a 3000 kilométeres vonatútról szól, amely Adelaide-ot köti össze Darwinnal. A mozdonyban elhelyezett kamera a tájat mutatja, a képernyőn az inzertek pedig információkkal szolgálnak az adott területekről és a történelemről.

A háromórás verziót 583 ezren nézték, ezzel ez lett az SBS elmúlt egy évének legnézettebb műsora. A tizenhét órás változatot vasárnap vetíti a csatorna, ráadásul egyetlen szünet nélkül. Az igazán elkötelezett rajongók még reménykedhetnek, mivel ez a 17 óra is semmi ahhoz képest, hogy a valódi vonatút 54 órát vesz igénybe, szóval van még mire várni.

Mondjuk halkan megjegyezném, hogy a félmillió néző, az semmi. Ezt a videót, amelyen semmi nem történik azon kívül, hogy egy macska kidugva felejtett nyelvvel héderezik egy kandalló előtt egy teljes órán keresztül, már 3,6 millióan látták.

Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat