Február másodikán szabadul ránk a digitális öröklét

Az Altered Carbon egy cyberpunk-trilógia első kötete volt, Richard K. Morgan az írója, a főhőse meg Takeshi Kovacs, egy speciális kiképzést kapott katona, az ENSZ rendfenntartó erőinél szolgált, és csinált sok-sok mindent, amiről nem szívesen beszél. Aztán jegelte magát, mert izé,ez egy olyan jövő, amiben a valós halál mint olyan csak a szegényeknek jut ki, akinek van pénze, szépen letölti a tudatát, és feltölti egy másik testbe, utána meg él tovább, mint hal a vízben. Meghalni úgy lehet, ha a fejedben levő chipet kisütik és nincs letöltött adat sem rólad.

Az emberiség több bolygót belakott már, élünk és virulunk, a társadalmi feszültségek viszont továbbra is megvannak, aki szegény az szegény a jövőben is, aki meg gazdag, az mindent megtehet - ezért is fura, hogy egy lóvés fickó egyszer csak úgy meghal. Takeshi kap egy új testet és megy nyomozni, aztán meg jönnek a bonyodalmak és fordulatok. A regényt és annak folytatásait (Broken Angels, Woken Furies) csak ajánlani tudom a sorozatnak meg nagyon drukkolok.

Február másodikán szabadul ránk a digitális öröklét Február másodikán szabadul ránk a digitális öröklét Február másodikán szabadul ránk a digitális öröklét

Tovább...