Vasárnapi premier: Egy fiatal orvos feljegyzései

Ma. 21:00-tól a Viasat History műsorán: A Young Doctor’s Notebook – 1×01-02.

Imádom, hogy a kábeles csatornák gondolnak azokra a réteg nézőkre is, akik szeretik a különleges ötleteket. Nálam a Sky Art elképzelése annak idején robbantott, hiszen ránéztem az első promóciós fotójára a sorozatnak, ahol a Potter srác és Reklámembere, azaz Daniel Radcliffe és Jon Hamm köszön vissza, és egyből megnyertek maguknak. Vicces, de mind a kettő a kedvenc színészeim sorában foglal helyet, így a korábban írtakra tudok egy visszacsatolást adni.

2012-ben rajtolt az 1. évadja 4 résszel, majd 1 évvel később érkezett a folytatás újabb 4 epizóddal. Tehát összesen 8-cal számoljatok, amit akár egy délután alatt le lehet simán darálni. Az első négyes rendezéséért Alex Hardcastle, a másodikért pedig Robert McKillop volt a felelős.

Nem csak a magyar, hanem az angol cím is kicsit egyedinek tekinthető. A készítők megtartották az eredetiét, hiszen alapvetően Mikhail Bulhakov azonos című novellája szolgáltatja a sztori alapját, amit amolyan sötét komédia stílusban tálalnak. A történet fókusza: egy fiatal doktorra megy, aki színötös volt az egyetemen, erre egy eléggé nomád körülményekkel sújtott praxist adnak neki. Kicsit ironikus a szitu, nah. Írtunk róla annak idején egy pilot kritikát, nyomon is követtem az 1. évadját. Abszolút egyedi, olyan, amit tényleg csak igényes emberek néznek. Mindenképpen vállaljátok be, nem fogtok csalódni.

Vasárnapi premier: Egy fiatal orvos feljegyzései