Délelőtti videó 2.: Piramis

A Piramis – Az eredeti – mondja a promó, és a sajtóközleményben is kiemelik, hogy “az eredeti Piramis”. Most majd kiderül, hogy mennyire erős a kommunikáció hatása, hogy az számít-e, ha valaki hangosabban mond valamit, vagy az, hogy először mondja, esetleg csak az, ha igazat mond. (Nem mintha bárki is azt mondaná, hogy nem ez az eredeti Piramis.) És persze legfőképp az derül ki, hogy számít-e egyáltalán, hogy melyik az eredeti, vagy csak az, hogy melyik a jó.

A lényeg, hogy ez lesz az a játék, ami miatt az RTL Klub hamarabb leadta a tavaszi indulásra tervezett A Fal premierjét, mert tudomásukra jutott, hogy miután ők megvették a The Wall licencét, a TV2 egy tök ugyanolyan játékkal rukkol elő (amiről gőzöm sincs, hogy saját-e vagy sem): mindkettő feleletválasztós kérdésekre és egy bazi nagy Plinko falra épül. A tovább mögött a Stolh András műsorvezetésével készült játék előzetese.

(Számomra a poén egyébként a nagy felhajtás, meg az, hogy a TV2 lélegzetelállító vetélkedőnek nevez egy viszonylag snassz, elég unalmas, egyetlen gimmick-re és randomra épülő formátumot.)

Tovább...