Happy!: 3 rész után

Atyaég. Tudom, hogy még jön idén a Black Mirror, meg a pótolnivalók között is lesz még olyan, ami ütni fog, de a Happy padlóhoz vágott, olyan fasza.

Nem mellesleg a Happy megszületése azt is bizonyítja, hogy megnyugodhatunk, lassanként az érdekesebb képregényeket is feldolgozzák és sokkal színesebb lesz a paletta. Talán tévében nem is a Marvel fog végül dominálni? Bár nekik is van az érdekesebbek között Legion-jük, de jön idővel a Watchmen az HBO-ra, a The Boys az Amazonra és közben meg itt van ez a sorozat is a Syfy-on.

Happy!: 3 rész után

A pilotnál már összefoglaltam a lényeget, de röviden idevésem: a főhős egy lecsúszott zsaru, akit felkeres egy elrabolt lány képzelt állata, egy Happy nevű pici kék egyszarvú. Eleinte nem igazán tudnak megegyezésre jutni a gyerek megmentésében, ami már ad az egésznek egy dinamikát.

Közben még különböző alvilági alakok is “hősünk” vérét akarják valami információért cserébe. Sőt, a harmadik részre még valaki az életére tör. Szóval nem nyugis nyomozásról van itt szó.

Happy!: 3 rész után

A történet minden bonyolítása ellenére is egyszerűnek mondható, de talán pont ezért működik igazán. Na meg a mesélés módja is sokat segít rajta. Nem elég, hogy a sorozat eszméletlenül brutális és nem annyira fordul el semmitől, hiszen az élet sötét oldalát nagyítja fel, hogy eljusson a happy endinghez. De mindezt nagyon kreatív történetbe is illeszti, ami a bevált klisék bevetéséből szinte mindig ügyesen keveredik ki.

Arról nem is beszélve, hogy a sok mocskot elképesztő vizualitással tálalja. Nyilván lesz aki “azta!” felkiáltással áll egy fej betöréséhez, de valójában minden durvaság csak közelebb visz minket a főszereplő megértéséhez. Ehhez az 1×03-ban egy olyan fordulat társul, ami után egyértelművé válik a kiégés folyamata, és a rendőrségi hősségből iszákos bérgyilkossá válás. Na de van-e feloldozás az alagút végén… vagy egyáltalán kell-e ilyesmi.

Happy!: 3 rész után

Ami még extrán meglepett, hogy a pilotban bedobott tipikus cliffhangert milyen jól tudták feloldani. Egyelőre a pesszimista és cinikus emberek sorozatának tűnik a Happy, de az már biztos, hogy az első évad végéig el fogok jutni.

Tovább...