Pilot: Future Man

(A Hulu a teljes évadot elérhetővé tette, és legkésőbb pénteken winnie jön az évadkritikával. Addig kommentben inkább csak véleményezzetek, ha lehet ne spoilerezzetek az első két rész utánról, vagy ha muszáj, akkor jelezzétek.)

– What is it you want, money?
– What’s money?
– Fuck, they’re commies, we have no leverage.

A Hulu új scifi-akció komédiája olyan szépen javít a 2. részében, hogy öröm volt nézni. Ha valaki az alábbi írás, vagy épp a koncepció miatt belenéz, az semmiképp se adja fel!

Pilot: Future Man

A történet röviden… Nos, rengeteg filmből merít, főleg a The Last Starfighter-ből (Az utolsó csillagharcos, na). A főszereplője egy kutatóintézet takarítója, aki a szabadidejében egyre jobbá válik egy játékban. Amikor sikerül megcsinálnia az utolsó pályát, akkor hirtelen megjelenik két ember a szobájában azzal, hogy a jövőből jöttek, és a játék csak egy teszt volt, amivel meg akarták találni az emberiség megmentőjét.

Nem mondom, ebből valami nagyon gyenge dolog is kisülhetett volna, amit a pilot sajnos eléggé sugallt is. Nyilván kellett az alapozás, ezt nem vitatom, csak épp a humor nem volt túlzottan erős benne, pedig egy komédiáról lett volna szó. De aztán…

Pilot: Future Man

Aztán jött az 1×02, amin már rengetegszer tudtam felröhögni. Mondjuk a túl sok filmes utalás még itt is jelen volt, viszont mellette működtek a nem kikacsintásra épülő poénok is. Nem csak úgy magukban viccesek a beszólások, hanem szépen egymásra épül minden, hogy a végén a csattanó igazán üthessen. Amint nekem tetéz, hogy a káosz felé száguldás mindig a kedvencem az ilyen komédiákban.

Azt is megjegyezném, hogy a szereplőgárda is parádés. Vagy csak Eliza Coupe a gyengém? Mondjuk ő a komolyabb figura, aki a két, másképpen idióta társa mellé kell, akiket Josh Hutcherson és Derek Wilson alakít. Utóbbi amúgy a legjobb, szinte már spinoffért kiált a karaktere ennyi alapján is. Mondjuk ki: lopja a show-t.

Pilot: Future Man

A pontszám sima 7/10, mert a pilot lehetett volna jobb. Az első két részt egyébként a Preacher mögött álló Seth Rogen és Evan Goldberg rendezte.

Tovább...