Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

A sorozat, amit szinte a csatornája, a Showtime is elfelejtett? Legalább leadták az utolsó évadot (az angoloknál eddig még ez sem sikerült), de olyan hosszú várakozás után, hogy a régi karakterek szinte újként hatottak benne.

Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

Azt mondjuk kijelenthetem, hogy aki szereti a lezárt sorozatokat, az most kapott újabb alapanyagot darára, hiszen itt már a részek készítése közben tudták, hogy vége lesz, eszerint írták őket. Mondjuk a főbb szálakban volt egy pici puskapor, mintha 13 részre dolgoztak volna, de azért értelmesen állt össze minden a végére.

Az Episodes legnagyobb előnye az volt, hogy kicsit beleláthattunk a sorozatkészítés rejtelmeibe. Matt LeBlanc valamennyire magát figurázta ki, miközben a történetben két Angliából Amerikába érkező író elmerült Los Angeles “mocskába”. Amúgy külön vicces, hogy korábban sem kímélte Hollywoodot a sorozat, de itt a végén kicsurrant a cinizmus rendesen.

Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

A gondom inkább az, hogy az Episodes sosem lesz örök klasszikus. Aki a témában akar valamit nézni, az inkább az Action-höz kell, hogy visszanyúljon. Persze voltak jó pillanatai, nyilván éltettem is a régebbi kritikákban, de ez az évad, talán a hosszabb várakozás miatt, csak úgy lebegett a semmiben.

Arra alapoztak, hogy érdekel a szereplők sorsa, miközben jóformán már nem is emlékeztünk eddigi történeteikre, amik miatt esetleg érzelmileg hathatott volna a sorozat. Kicsit hátrább lépve, és gondolom, az előző évad után darálva más a helyzet, és még így is volt egy olyan mocskos poénjuk, amin majdnem egy percen át nevettem.

Episodes: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is.

A lényeg, hogy többnyire mosolyogva, kicsit sajnálva a sorsát búcsúztattam a Episodes-t. Ki az, aki velem együtt végignézte?

Tovább...