Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Nem kis erőfeszítésekbe került, de tartottam magam ahhoz, amit májusban megfogadtam: messziről kerültem minden olyan hírt, ami a szeles város tűzoltóiról szóló sorozatról többet árult volna el annál, mint hogy mikor kezdődik a folytatás.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Ezen kívül vállalom azt is, amit az évadzáró kapcsán írtam: hiába szeretem mindegyik karaktert, akik bent ragadtak a sütödetűzben, mégis reméltem egy olyan jellegű bátor húzást, mint annak idején. Ilyen előzmények után viszont annyira azért nem tetszett, amit láttam. A tovább mögött spoilerhalommal folytatom.

A sütödetűznél Boden kezébe vette az irányítást – régen láttuk már őt ilyen aktívnak terepen, bár nem csoda, az emberei életéről volt szó. Persze itt megkaptuk a vágást a képünkbe. Bár eléggé igyekeztek nem egyértelművé tenni, hogy mi lett Casey-vel, amikor mindenki díszegyenruhában áll, Boden pedig beszédet mond, de nekem egyértelműnek tűnt, hogy ez nem egy temetés.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Aztán Mouch is visszatért a kényszerpihenőről, és sokkal aktívabb életbe kezdett, mint az eddigi: edz és odafigyel a táplálkozásra is, ami 5 évnyi kanapén való ücsörgés látványa után meglehetősen meglepően hathat, de közben egy teljesen jól átgondolt életmódváltás elevenedik meg a szemünk előtt.

Az sem volt meglepő, hogy Gaby-nek gondjai vannak a történtek után azzal, hogy férje hivatásszerűen égő épületekbe szaladgál másokat megmenteni. Ugyanakkor nekem kicsit erős volt, amikor megkérte Casey-t, hogy mindig térjen vissza hozzá.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Tudom-tudom: érzelmileg ilyesmi előfordul, de ez a rendszeren kívül álló és élő szerelmes nő kérése volt, nem azé a mentősé, aki egyben maga is tűzoltó, ezért elvileg pontosan tudja és érti, hogy az a része miről szól ennek az életformának.

Brett, Cruz és Otis együttélése alapvetően jól alakul, de Brett csinos barátnőjének látogatása azt hiszem, komoly zűrt fog okozni az éterben – pláne miután ráhajtott Severide-ra. Mindeközben Stella élete úgy fordult, hogy hirtelen fedél nélkülivé válva Severide-hoz állít be, ami szintén érdekessé teheti Kelly és a nem éppen visszafogott Hope alakuló flörtjét.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Hermann most elsősorban Mouch visszatérése kapcsán jut szerephez: ő az, akinek a leginkább szemet szúr Mouch változása, és nem szimpla beletörődő elfogadással reagál, hanem valóban szeretné megérteni az okokat is.

Hogy milyen esetek voltak még egyébként az évadnyitóban? Egy ételtől fuldokló kislány, akinek az apukája lány megmentése után megígéri, hogy nem lesz többé rossz szava a tűzoltókra, illetve egy tűz, ami Boden feleséségnek, Donnának a munkahelyén ütötte fel a fejét.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Az utóbbi tűzről muszáj kicsit bővebben is szólnom, mert a végeredményt tekintve ezzel kapcsolatos kérdőjelet kaptunk a rész zárásaként.

Tehát beérkezett a riasztás, aminek értelmében a teljes állomás vonulhatott egy iskolai tűzhöz. A címet meghallva Boden már tudja: ez Donna iskolája. A sors fintora, hogy a felesége éppen most ment vissza dolgozni a gyes után, így persze kap egy erős személyes vonatkozást ez a káreset is.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

A helyszínen persze az egyébként általam nagyon kedvelt parancsnok ismét igazi tűzoltóként viselkedik, és kevésbé parancsnokként: ő maga is rohan be az épületbe feleségét menteni a többiekkel együtt, pláne, miután kiderül, hogy a tűz fészke a kémialaborban keresendő, s Donna még nem jött ki.

Az írók itt is megkíméltek minket attól, hogy a csapattagok közül bárkinek is gyászolnia kelljen egy hozzá közel állót, mivel Donna és még jó pár másik bent rekedt diák mentése sikerrel jár. Ugyanakkor a legsúlyosabban sérült gyerek kórházba kerül, s az érte aggódó diáktársak csoportos imája után Donna azt jelzi Bodennek, hogy a tűz nem véletlenül gyulladt ki, hanem gyújtogatás történt.

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

Ezen a ponton ért véget az évad kezdete. Az biztos, hogy egyelőre kíváncsian várom a folytatást, mert bár nem léptek olyan merészet, mint 3 éve, és amiért én személy szerint csalódtam is egy kicsit, de ez a gyújtogatós vonal még akár érdekes is lehet.

Mindezen túl pedig ha változatlanul megkapom a kis átíveléseket, érdekes eseteket, és élvezhető mértékű szappanhabot, akkor alapvetően elégedett leszek. Pontosan azért, mert a kellemes szórakozásnál és szerethető karaktereknél többet eszem ágában sincs várni ettől a sorozattól.

Tovább...