Inhumans: 3 rész után

Egy dupla és egy szimpla rész után a héten már a szezon feléig fogunk elérni az Inhumans-ben, ami, csak hogy beálljak a sorban, szerintem is elég gyengécske sorozat, de még így is előfordulhat, hogy maradok az 1×04-re. Még akkor is, ha a “kíváncsi vagyok a sztorira”-kifogás itt nem nagyon valid, hiszen nem nagyon van sztori, de ha lenne, akkor sem lehetne sokat kihozni belőle a maradék pár epizód alatt.

Inhumans: 3 rész után

Még ha látnánk valami főszálat az Inhumans-ben, akkor azt mondanám, hogy kisülhet belőle valami, ami nem felületes, de így, hogy az egyik szereplő börtönben van, a másik hobóként ténfereg, a harmadik marihuána-ültetvényesnek áll, a negyedik akciózik, az ötödik lázad és indulni tervez, a hatodik pedig királykodik, nem sok minden fajsúllyal bírót lehet csinálni. (Sőt, a pilot végén egy hetedik szálat is életben tartottak, de minek? Plusz flashback-ek is vannak, meg egy, sőt, két civil karakter is – ennyit ez nem bír el.)

Ez a teljesen szétszakadó szerkezet a pár perces minisztorikkal (ehh, tudom, hogy ezt már sokszor leírtam, de ennél jellemzőbben még nem csinálta sorozat) akkor működne, ha erősek és megalapozottak lennének a karakterek, de itt egy-kettő zsengébb felütésen kívül a többség kvázi csak egy képesség, ráadásul azokat is út közben kezdik el megmagyarázni. (A karakterek motivációi végképp kérdésesek nulla alappal.)

Inhumans: 3 rész után

Szóval mire összeállna a kép (és a csapat), addig vége lesz a szezonnak, és onnantól kezdve már lehet normális történetet is mesélni, de addig amit nyújtanak, az nem túl érdekes, sem történet, sem vizuális megjelenítés szintjén. Hawaii persze hozza magát, nagyon szép, de minden másból hiányzik a Wow!-faktor, főleg ebből az akcióstílusból, amire szavazott az Inhumans, lelombozóak a verekedések, mintha nem futotta volna jó csapatra. (Pedig nyilván profik dolgoztak rajta, de…)

Azt viszont elismerem, hogy olykor a humor működött, és többször is elértek valamiféle érzelmi hatást, de hadd ne legyen mérce az, ha valami elégséges.

Inhumans: 3 rész után

Az eddigi részeket nagyjából 3-4/10-re lőném be, és nem nagyon látom, hogy mi volt a sorozattal a szándék a Marvel Studios részéről, illetve, hogy mit láttak ebben a koncepcióban, ami miatt muszájnak érezték a berendelést. Konkurenciát akartak csinálni az X-Men-sorozatoknak? De akkor miért csak 8 rész? Bár aláírom, hogy 22 epizódos évad esetében végképp kizárt lenne, hogy maradjak.