Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

We’re always asking if we’re alone in the universe if there’s something else out there. It’s the wrong question. We don’t really need to know what’s out there. We want to know why we’re even here, and if what we do really matters.

Ajajj, ez lesz akkor az idei feelgood kaszasorozat? Félre ne értsetek, nem akarom festeni az ördögöt a falra, de mostanában több jól sikerült, szívet melengető dramedy tűnt fel az országos csatornákon, hogy egy évadot követően távozzon. A Kevin (Probably) Saves The World remélhetőleg megragad, mert abszolút szerethető kategória, melyen helyenként felröhög az ember, máskor pedig a szemét törölgeti.

KEVIN (PROBABLY) SAVES THE WORLD – 1×01 – 6,5/10

Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

Komolyan mondom, a szívem szakad meg, hogy nem tudok magasabb pontszámot megajánlani a sorozatnak, de nagyon nehezen állt össze a pilot, pedig azt hittem az alapsztori alapján, hogy pillanatok alatt meg fog nyerni magának.

A történet egy mélyponton lévő pasiról szól, aki visszaköltözik szülővárosába nemrég megözvegyült nővéréhez (és az ő tinilányához), hogy kikupálódjon, meg egyébként sincs hova mennie. Nem sokkal később egy meteor-becsapódást vesz észre, aminek hatására mellé szegődik egy éteri lény (Isten harcosa?), akit csak ő lát, és akinek a feladata Kevin megvédése és kvázi kitanítása, mert elmondása szerint ő a 36 Igaz Ember egyike. (Nyilván a lény jövetele Kevin-t is magához téríti.)

Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

Ami a fent említett “megnyerést” illeti, Jason Ritter mindenképp sikerrel járt, hirtelen nem is tudom, hogy milyen jelzővel illessem ezt a nagyon nem menő, látszólag szerencsétlen és suta, de egyébként valahol mélyen jóravaló, kifejezetten értelmes figurát, aki az életében bekövetkezett események hatására eljutott odáig, hogy öngyilkosságot kíséreljen meg. (A hivatalos leírás szerint Kevin “nem túl jó ember”, de Ritter ezt nem nagyon adja el.)

Persze a másik két családtaggal sincs gond. JoAnna Garcia-t minden eddigi sorozatában szívesen láttam, de hogy itt éppen testvéri (sőt, ikertestvéri) kapcsolatban van a főhőssel, csak rátett erre egy lapátra – a kettejük viszonya egy nagyon erős mozgatóerő lehet, csak abban bízok, hogy nem a titkolózásra fognak építeni. A lánya, Reese is sokkal több lehet, mint pukkancs tini, bár kissé inkonzisztensen viselkedett, a végén sem értettem a mosolyát. (Az is meglepett, hogy ő narrál.)

Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

A Vice Principals-ból ide hozott Kimberly Hebert Gregory-ról pedig azt mindenképp el lehet mondani, hogy az eredeti pilotban (itt az előzetes) szereplő Cristela Alonzo-nál sokkal jobb, bár egyelőre csak kétféle dolgot volt képes hajtogatni, remélem, több lesz, mint egy bully-zó “angyal”. A többiek (kajás haver, rendőr, volt barátnő) egyelőre még nem kaptak komoly szerepet, szóval azt is mondhatom, hogy nem zsúfolták túl a pilotot.

Ez az első rész nagyjából végigzongorázta, hogy mire kell számítanunk. Remélem, nem a katonai szálra, hanem mondjuk arra, hogy Kevin hebrencskedik, adok-kapok zajlik közte és a láthatatlan Yvette között, ami verbális és helyzetkomikumokra is lehetőséget ad, és persze arra, hogy random, önzetlen cselekedeteket láthatunk, hogy a végén felemelő pillanatokban lehessen részünk. Most már csak arra kell figyelni, hogy mindez ne fulladjon giccsbe.

Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

35-ök ide vagy oda, nem nagyon látom, hogy milyen sorozatos formátumot képzeltek el a Kevin-nek. Sima családi sztorikat kapunk, vagy rágyúrnak a jócselekedetekre? Mert a főhős csak nem fogja a világot a nyakába venni, hogy előkerítse a kiválasztottakat. Szóval, ha nem jött volna be a pilot, akkor ezért is érdekelne a folytatás. De szerencsére azért tetszett, amit láttam, de még egyszer mondom, ennél sokkal többet vártam volna. Vagy csak meggyőzőbbet.

Tovább...