Pilot-mustra: Seal Team – 1×01

Miért…?

Oké, tényleg csak a teljesség kedvéért ejtek szót a CBS katonai, küldetés alapú drámájáról, na nem mintha bárkit is érdekel egy második írás róla, főleg, hogy a The Brave fényében nagyjából borítékolni lehet, hogy mit gondoltam a SEAL Team-ről. Vagy a Seal Team-ről. Aminek eredetileg ugye Jim Caviezel lett volna a főszereplője, csak azok a fránya kreatív nézetkülönbségek…

SEAL TEAM – 1×01 – 2,5/10

Pilot-mustra: Seal Team – 1×01

Aki szereti a műfajt (vagy a Six-et), az nyilván nézni fogja, és nem éreztem gáznak megvalósításilag a második felét, David Boreanaz meggyőző és az első részek alapján sokkal jobban átjön a karakterizálása, mint Mike Vogel-é a The Brave-ben. Az pedig, hogy volt a bevetésen kutya, akit leeresztettek a földre, majd még kamerát is kapott a fejére, minimum plusz fél pontot ért.

Ez lesz az a katonás sorozat, aminél hazamegyünk majd az elit harcosokkal, egyelőre csak kettőt követtünk, az egyiket gyereket váró feleség, a másikat némiképp kuszák viszonyok fogadták, és egyik sem tett sokat hozzá a karakterekhez, akikről a bázison a viselkedésük alapján sokkal többet meg lehetett tudni, ráadásul akadt egy-két ígéretes karakterdinamika is a katonák között.

Pilot-mustra: Seal Team – 1×01

A Seal Team a főhősét egy korábbi trauma révén közelíti egyébként meg, kötelező módon terápiás kezelésre van utalva, mert megkapta a legtipikusabb szakaszvezetős klisét, miszerint valaki meghalt az irányítása alatt. Ez a szál nyilván bővebben ki lesz majd fejtve, de ahogy az otthoni részek, itt is csak érzelmi fröccsöt kaptunk, mert egyébként a bevetésen nem volt helyen andalgásnak, ott szólt a metál.

A bevetés egyébként egy snatch and grab-missön volt Libériában, sokat robbantó, burnuszos csúnyaember volt a célpont, ami előbb némi elemzős drámát, majd katonák közti minibalhét eredményezett, de egy pillanatig sem érződött, hogy komolyabb tétről lenne szó.

Pilot-mustra: Seal Team – 1×01

Tényleg a karaktereken, illetve a körítésen fog múlni, hogy a Seal Team és a The Brave közül kinek melyik jön be, mert minden más tekintetben a kettő eléggé egykutya. Egy komolyabb kritikaírónak ilyet nem lenne szabad leírnia, de ez is elvesztette a figyelmemet annyira 10 perc után, hogy kábé a felét értettem annak, hogy éppen mi történik. De hős vagyok, szóval végignyomtam, de tippre soha többet.

Tovább...