Designated Survivor: kezdett a 2. évad

Nem, nem és nem.

És negyedjére is, nem. Visszatért a sorozat, ami úgy váltogatja a fejeseit, mint más az alsóneműjét- a jelenlegi, Keith Eisner a showrunner, a negyedik a sorban-, és összehozott egy annyira szánalmas évadnyitást, hogy még percekig ültem pislogva a vége után.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

Ritka az, amikor nem találok értékelhető momentumot egy produktumban, de a Designated Survivor friss epizódja közel járt ehhez.

Úgy tűnik, az új seprű nem seper jól esetünkben, Eisner ugyanis felütötte a kliséhalmazok kézikönyvét, fogta belőle az összes szócikket, és mindet jól összekeverte az ABC egyik legsikeresebb tavalyi újoncában, hogy aztán a végeredmény pontosan olyan legyen, mint ami ezek után várható. Szánalmas.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

Jelenleg ott tartunk, hogy a már első évados fináléírásomban emlegetett Madam Secretary-től csak és kizárólag a bűnügyi nyomozás különbözteti meg ezt a sorozatot. Ami azért baj, mert a CBS drámája is csak egy teljesen közepes politikai sorozat, de az viszont messze nem veszi magát ennyire komolyan, és sokkal kevesebb pátosszal oldja meg a dolgokat.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Ebben a nyitásban viszont maxra csavarták a hazafiasságot, röpködnek az érzelmes zenére előadott érzelmes beszédek, a rendszer nem tökéletes ugyan, de az elnök nagyon igyekszik, még a kritikusait is kitünteti, és minden amerikaiért nagyon aggódik. Bizony.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

Az elnöki stáb talán sosem volt még ennyire idegesítő, és hogy ne csak hárman csesszék fel az agyamat egyszerre, most behozták Joey öccsét is politikai igazgatónak, bármit is jelentsen ez.

A karaktere a ma már kvázi megszokott „House-light, amit végül is túlságosan elrontani nem lehet, itt sem tették ezt, csak éppen használni nem fogják tudni rendesen, ha csip-csup ügyekkel foglalkozik majd a B- és C sztoriszálon. Ami itt is volt bőven, a fő konfliktusban ugyanis nyilván személyesen is érdekeltté kellett tenni az elnököt, és ezt nyilván ócskán is oldották meg.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

Oké, nem akarom tovább szidalmazni a DS-t, bár megérdemelné, szóval jöjjön a lényeg: ez nem az a sorozat, ami anno elindult.

Annak is voltak hibái, de volt egy érdekes felütése, ami végigvezette a nézőt az évadon. Ez a felütés azonban teljesen eltűnt mostanra, és ezzel bizony kicserélődött/kiherélődött a széria, amit így nem is kívánok nézni a továbbiakban, inkább keresek magamnak valami új országosat.

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

U.i.: annak azért örülök, hogy megfogadták az előző írásban található intelmeimet, miszerint vigyázni kell, nehogy Maggie Q ellopja a show-t Kiefer elől a jövőben, mert ahogy az előző évadban az ő sztorija volt a legstabilabb pont, úgy pont az övét rontották el idén a leginkább. (És még Budapestre se jön, pedig megemlített minket az epizódban). 4/10.

Tovább...