Great News: kezdett a 2. évad

A Great News eddig nagyjából a “majdnem nézős”-kategóriában volt nálam, jópofa munkahelyi szitkom egy tévéhíradós stáb főszereplésével, pár valóban humoros karakterrel, és egy kissé túlhúzott anya-lánya kapcsolattal. Most beengedték a nagyok közé játszani, megkapta a Will & Grace-t felvezetésnek, és az új nézők kedvéért… nem tudom, valamiért debillé tették a sorozatot.

Great News: kezdett a 2. évad

Persze az is lehet, hogy a sok nézős széria miatt én felejtettem el, hogy milyen volt pár hónapja, de már az első jelenet ezt igazolta: anyu berohan egy papírral a vezérlőbe, hogy Kína rakétát lőtt ki, mindenki világvégét lát maga előtt, az élő adást gyorsan átszerkesztik, és bemondják szenzációként a hírt, miszerint Kína megtámadta Amerikát, majd pár perc(!) múlva kiderítik telefonon, hogy csak Black Chyna dobott piacra valami ajakfényt. WTF.

Oké, nyilván eddig is pihent agyú volt helyenként a sorozat, de azért nem ennyire debil. Harmadik jelenetnek pedig ott volt Tina Fey antréja, ami végképp eldöntötte a kérdést, hogy az NBC úgy gondolta, hogy ha hulladék kategóriába sorolja a sorozatot, akkor nézettebb lesz.

Great News: kezdett a 2. évad

Persze lehet, hogy ez csak az én hisztim, mert látok abszolút pozitív hivatalos kritikákat is, de ettől még fura belegondolnom, hogy a sorozatot (nyilván egyik-másik színész miatt) még Emmy-jelölésre is esélyesnek tartották nyáron – országos szitkomok terén nagyon más az ízlésem, mint a kritikusoké. Szóval itt pár perc elég volt egy hard kaszához.

A részt azért végignéztem, nem volt túl érdekes, ásítozósra sikerült, Tina Fey karaktere is eléggé lufi, és ha nem lett volna az utolsó pár perc, akkor azt mondanám, hogy még a fő katalizátort is sikeresen eltüntette a sorozatból a készítő, aki egyébként a meteorológus csajt alakítja, és magának is írt ebbe a részbe pár debil poént. Kár a sorozatért, de nem bánom, hogy nem kell agyalnom azon, hogy nézős-e.

Tovább...