Malcolm in the Middle, csak úgy

Kijött egy vicces Malcom in the Middle-trailer (ld. a tovább mögött), valahol épp bemutatják majd a sorozatot HD-ben. Ennek a posztolása tökéletes pillanat arra, hogy újra éltessem ezt a komédiát, sőt, most még jobban, mint amikor először írtam róla. Azóta jó sok sitcom lement már kint országos tévében, én is öregedtem, így basszus, újra megnézve még jobban tetszett az itthon Már megint Malcolm címen adott sorozat!

Malcolm in the Middle, csak úgy

Nem mellesleg pont egy kisebb kiégésem miatt daráltam le nyáron, két hétig maximum 1-2 pilotot láttam mellette. winnie kérdésénél is írta valaki, hogy olyankor előveszi egy régi kedvencét. Ez esetben inkább csak valami alapzajhoz nyúltam, egy rántott hús + krumplihoz, hogy kajás hasonlattal éljek, aztán magam is meglepődtem, hogy milyen zseniális.

A politikailag egyre korrektebb levegőben ez a sorozat egyszerűen nem készülhetne el. A kábeltévéknek nem kéne, mivel nem elég különleges a témája és kidolgozása, országos tévék meg bottal sem mernék piszkálni. Pedig tényleg baromi jó, 2000-ben indulva hét évadot élt meg a FOX-on.

Egy család van a középpontban, ami ugye elég semmitmondó alapszitu. A lényeg természetesen a részletekben van ismét, hiszen itt semmire sincs élére vasalva, és pont ettől jó. Attól, hogy a három testvér folyamatosan szívatja egymást, vagy közösen rosszalkodnak, de nem ám kispályás módon. Már emiatt sem mehetne tévébe, nehogy a fiatalok ötletet merítsenek, és elkezdjenek egymással verekedni, vagy épp közösen építsenek hatalmas szaros pelenka-kilövőt a tetőre.

Arról nem is beszélve, hogy az előbbi csínytevéseikért kiszabott büntetések a családvédők szerint nagyjából a gyerekek elvételével járhatnának. Hogy az iskolai jelenetekben feltűnő bully tematikát ne is említsem. Szívroham.

Malcolm in the Middle, csak úgy

Az egészet mégis egyben tartja a család. Mármint szó szerint, ugyanis hiába történik bármi, egymást mindig szeretik. Igen, még Louis is, akit így felnőttebb fejjel jobban értékeltem, még ha nem is értettem vele egyet. Lehet, hogy sziruposan hangzik, de tele van szívvel a sorozat, ami miatt a legkegyetlenebb őrültségek is működnek, nem tűnnek túlzásnak.

Na meg persze csak sima poénok is akadnak. Ilyen a múltkor kiemelt égőcsere, a tűzijátékos jelenet, csak hogy pár zseniálisat említsek. De persze nem csak kettő akadt 7 évad alatt.

És akkor az említett videó a tovább mögött, ami a családfőre koncentrál, és a Malcolm utáni Breaking Bad-es szerepére húzták rá a becsapós előzetest. Aki viszont nézte anno, az baromi jókat mosolyoghat alatta végig.

(...)
Read the rest of Malcolm in the Middle, csak úgy (0 words)


© human for Sorozatjunkie, 2015. | Permalink | 13 comments | Add to del.icio.us
Post tags:

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Tovább...