South Park: kezdett a 21. évad – írta Sámán

A South Park idén már a 21. szezonját kezdte. A jól sikerült 18. és 19. évad után, a tavalyi huszadik már egy könnyebben felejthető darab volt. Míg a kezdés, és az évad első fele viszonylag szórakoztató volt, addig az évad második felére, és végére, teljesen elfáradt, és ellaposodott a sorozat átívelő szála.

Az elmúlt években megszokhattuk az átívelős formátumot, a sorozat készítői idén elvileg újra visszatérnek az epizodikus felépítésű részekhez.

South Park: kezdett a 21. évad – írta Sámán

Meglátjuk, hogy ez megvalósul-e, mindenesetre az első rész is heti bontásra enged következtetni. Így látatlanban remélem is, hogy a 21×01-ből semmit se akarnak átmenteni a későbbiekre. Igen, ennyire volt számomra érdektelen ez a kezdés. Komolyan mondom, legutóbb ilyen semmitmondó részeket talán a 15-16. évad környékén láthattunk.

Az S17 végén már elkezdhettünk reménykedni, hogy a sorozat ismét rátalál régi önmagára, s ez a rákövetkező két szezonban meg is valósult, kaptunk egy megújuló South Parkot, ami láttán úgy gondolom, sokan fellélegezhettünk egy kicsit. Tavaly, mint írtam, ez a vonal megfeneklett, és a mostani első rész alapján rossz irányt is vettek, vagy legalábbis nem kászálódtak ki a kátyúból.

South Park: kezdett a 21. évad – írta Sámán

A tovább mögött folytatom spoilerekkel, hogy lehessen valami kibeszélője a szezonnak.

Az idei évadnyitó középpontjában Cartman, és az Amazon ’Alexa’ nevű kütyüje állt. Egy másik szálon Randy, míg egy harmadikon South Park redneckjei kaptak jelentősebb szerepet.

South Park: kezdett a 21. évad – írta Sámán

Rendhagyó módon, krónikaszerűen inkább megpróbálom pontokba szedni, hogy mit is láthatunk a nyitányban – aki nem látta, szerintem ezzel be is lőheti, hogy mennyire volt ” jó” a kezdés. Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy aki látta, annak mi a véleménye? Biztos akad olyan, aki nálam pozitívabban élte meg a startot.

 • Cartman és a srácok Alexával szórakoznak, mindenféle vulgáris dolgot adatnak vele a bevásárló listához, és ezzel szórakoznak naphosszat.
 • Eközben Randy egy házfelújítós show műsorral foglalkozik.
 • A déli zászlós fickók elől ezúttal ’Alexa’ veszi el a munkát.
 • Ezért utcára vonulnak, nemtetszésüket kifejezni.
 • Amivel zavarják Randy-t a munkába, meg úgy egyébként se néz ki túl jól, hogy miközben ő egy ilyen show-t vezet, addig az utcán a redneckek hőbörögnek.
 • Közben Cartman szerelmi élete is kezd galyra menni.
 • Randy megegyezik a városi tahókkal, hogy felválthatják az Alexákat, így lesz nekik munkájuk.
 • Így ők fognak a házakban üldögélni a sámlin és írni a bevásárló-listát. Meg beállítják az ébresztőórát 7 órára, és így tovább, a többi bonyolult dologgal.
 • Cartmannek ez nyilván nem tetszik, de megtalálja a kidobott robotokat, amiket össze is gyűjt, majd a szobájában folytatja a szőrös herezacskók hozzáadását a bevásárló-listához.
 • A fő redneck vezér ráébred, hogy milyen szar is ez a munka.
 • Randy rájön, hogy a fő frusztrációt a fickó házában kell keresni, ezért felújítja azt.
 • Öröm, és boldogság mindenkinél.
 • Csapó, stáblista, vége.

Kösz szépen!

South Park: kezdett a 21. évad – írta Sámán

Mivel a South Park esetében sosem tudjuk, hogy mi lesz a következő részekben (a készítők sem nagyon tudják, hisz csak az utolsó pillanatban kezdenek neki az írásnak és készítésnek), ezért csak remélni tudom, hogy ennél jobb jöhet a későbbiekben. Számomra tényleg hatalmas csalódás volt ez az évadnyitó.

Tovább...