Game of Thrones – 7×05: Eastwatch Zöldlátók tippeljetek!

8 epizód.

Ennyi van még hátra a Game of Thrones-ból összesen, két rész idén, hat pedig majd az utolsó szezonban érkezik. Régóta tudjuk már ezt, mégis igazán csak most realizálódott bennem nyers tényként, hogy mit is jelent az, hogy már a végjátékban vágjuk a centiket.

Game of Thrones – 7×05: Eastwatch Zöldlátók tippeljetek!

Itt vagyunk a célegyenesben, annak minden előnyével és hátrányával együtt, de bármennyire is sokat változott a sorozat arca az évek során, még most, a letisztultabb sakktábla láttán is ugyanúgy ütközni tudnak a vélemények arról, hogy ki lenne a jobb uralkodó vagy melyik Stark testvér is az érdekesebb számunkra.

Sokáig nem volt több puszta messzi teóriázgatós játéknál, hogy kiért is szorítunk éppen a legjobban, kinek jusson még egy frappáns félmondat a fináléban is, vagy ha már távoznia kell, akkor ki legyen az, akitől elvárjuk, hogy azt emlékezetesen, stílussal, karakterhűen tegye meg, különben repül ki a képernyő az ablakon, ha már Martin könyveit egy jó ideje nem tudjuk már a falhoz vágni mérgünkben.

Game of Thrones – 7×05: Eastwatch Zöldlátók tippeljetek!

Lehetne ezúttal is bőven írni az epizódról, elvégre több remek testvérpillanatot kaptunk, jól mutatott be több lehetséges uralkodói utat is a 7×05, ahogyan az sem volt elhanyagolható fordulat, hogy meglehetősen fontos dologra bukkant Gilly, ami felülírhatja majd, hogy kinek is kell majd kinek térdet hajlítania. (A heti epizód kibeszélése egyébként már pörög a szezonnyitós kritikánál.)

Mégis, a fentieken túl, döntően a Falon túlra vonuló “hét szamuráj” alakulat miatt éreztem úgy, hogy elértük azt a bizonyos pontot, ahol még talán utoljára van értelme megtippeltetni veletek a történet teljes végjátékát vagy teret adni arra, hogy a tippek mellett azt is megosszátok velünk és egymással, hogy mi lenne számotokra az álomforgatókönyv, amivel igazán elégedettek lennétek.

Game of Thrones – 7×05: Eastwatch Zöldlátók tippeljetek!

Tudom, messze van még az a zárószezon, de már idén is többen belefuthattak egy állítólag meglehetősen pontos spoileres listába az aktuális évad eseményeiről. Hogy mindenképpen megmaradjon a tippelés meg a vágyálomgyártás sportértéke, talán az lesz a legjobb, ha ezt a fajta játékot most ejtjük meg 8 epizóddal a teljes széria vége előtt, bízva annyira minden olvasónk intelligenciájában, hogy ha belefutott valamibe az idei maradék két epizódról, azt megtartja magának.

Azért is jó ez a kis időkapszulás játék, mert így végre tényleg kiderül, hogy mennyire is kiszámítható korunk egyik legnépszerűbb popcorn-sorozata, megnézhetjük azt is, hogy melyik junkie-társunk a legnagyobb háromszemű holló vagy vörös papnő a csapatban, és hát az sem egy utolsó szempont, hogy mennyire fedik majd egymást a rajongók kívánságlistái.

Ti mit láttok a tűzben?

Tovább...