Pilot: Room 104

Persze a pilot inkább idézőjelben értendő, mivel az HBO sorozatában minden rész egy rövidfilm lesz, ami különböző történeteket mutat be a 104-es szobából. Ez azt is jelenti, hogy ha a pilot tetszett, az semmit sem garantál. Na meg ugyanez fordítva is.

Pilot: Room 104

Az előbbieknek megfelelően… ez nekem csak úgy lebegett a semmibe. Nagyon kevés rövidfilmet szeretek úgy igazán, és ez pont azért alakult így, amit ebben a 23 percben is kaptunk: egyszerűen nincs idő legalább olyan szinten kibontani, hogy érdekeljen a szereplők sorsa.

A Room 104 első része, ami amúgy a Raphie címet kapta, is ebből vérzett. A koncepció tetszett, és néhol eléggé creepy volt, hogy úgy mondjam, viszont a vége egyáltalán nem hatott meg.

Lehet csak nem agyaltam eleget, és lemaradtam a csattanóról? A halott feleség sztorijából kéne valamit összekötni? Mert egyáltalán nem esik le semmi ilyesmi. Mert elsőre úgy tűnik, hogy a “megvezetünk erre, és máshonnan jön majd a meglepetés” felépítésű az egész.

Pilot: Room 104

Nem akarok teljesen negatív lenni, mert valójában hiába rántottam vállat a végén, közben azért lekötött. Egyelőre még vizuálisan sem unalmas így egy rész után, és talán más sztori jobban fog működni ebben a környezetben.

Pontszámról fogalmam sincs. Gondolom a viszonylag alacsony költségvetés miatt, de azért egész jó, hogy kísérletezget az HBO. Egy ilyen itthon is simán forgatható lenne, ha nem játszanák túl a színházi színészek.