Tököléssel indult az új Trónok harca-évad

Tököléssel indult az új Trónok harca-évad

Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós történését három mondatban össze lehet foglalni. A Sárkánykő című nyitórész viszont ilyen lett, lassú, de szép, egy-két ütősebb vagy éppen viccesebb momentumtól eltekintve eléggé felejthető.

Oké, szinte minden évad azzal indul, hogy az előző végén lecsupaszított sakktáblára felpakolja a karakteret, akik nézelődnek egy kicsit, és leginkább a feledékeny nézőnek szánt expozíciós dialógusokban elmondják, hogy mit éreznek, és mit fognak csinálni, Ez valahol a televíziózás rákfenéje, az egyes évadok közt eltelt egy évet kell áthidalni, és még azokat is képbe hozni, akik rendszeres nézők. Felhozhatnánk persze példának a Drótot, ahol ezt a kört David Simon egyik évad elején sem futotta meg, és nem érdekelte, hogy a néző mire emlékszik az előzőből, bedobta a mély vízbe, majd összejön az úszás is felkiáltással. Spoileresek leszünk, csak az olvasson tovább, aki már látta az epizódot.

[...] Bővebben!

Tököléssel indult az új Trónok harca-évad Tököléssel indult az új Trónok harca-évad Tököléssel indult az új Trónok harca-évad

Tovább...