Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Mondhatnám, hogy a Brooklyn 99 olyan, mint eddig, de szerintem idén nem a szintet tartotta a sorozat, hanem még valamennyire az előnyére is változott.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Most is kaptunk átívelő szálakat, méghozzá egész jó cliffhangerökkel, s ez tényleg a fináléban csúcsosodott ki. Persze előtte is voltak meglepetések, de a végső ügyön hiába látszott, merre tart, mégis jó volt látni, hogy mi mindent mernek meglépni benne. Mégsem ebben volt igazán erős az évad, hanem a tényleges mélységben a humor mellett.

A rasszizmusos rész tökéletesen bizonyítja, hogy bevált karakterekkel milyen jól lehet beszélni komoly dolgokról. Persze eddig sem vetette meg a sorozat a témát, de amit Terry Crews és Andre Braugher bemutatott idén, az szinte tökéletes volt.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Egyáltalán nem “minden rossz” módjára álltak a témához, ki volt emelve, hogy mennyit változott 20 év alatt a helyzet, de a megkülönböztetésnek még nincs vége sajnos. Azért emelem ezt így ki, mert itt is bizonyította a Brooklyn 99, hogy miben jobb, mint például a szájbarágós black-ish. Egyszerűen helyén van a szíve folyamatosan, és nem csak ilyen témákban.

Jó látni, hogy egy 4. évadjában járó komédia mikre képes még mindig. Idióta zsarus, heti ügyes valaminek indult, erre az idiótaság maradt, és néha fullban is tolják az elszállt poénokat, de mindemellett igazi agresszió nincs benne, és még a legborzasztóbbnak tűnő munkatársakat is képesek pozitív helyzetekbe tenni néha.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Ezekhez pedig bőven kell kreativitás, ami az országos komédiákból sajnos kezd kikopni. Nem is sok ehhez hasonló, “kicsit többet” adó sorozat fut a Négy Nagy-on. Most komolyan, egy B99-rész után megnézni egy Man with a Plant borzasztó élmény. Nem akarom az egekbe emelni a sorozatot, de a helyzethez képest nem semmi minőséget szállítottak idén.

Persze azért a bevált recept is előkerült párszor, de ezt sem tudom igazi negatívumként kiemelni, mivel hiába használták ismét sokat “a parancsnok mindent faarccal fogad” húzást, mellette a karaktert bőven fejlesztették az évek során.

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

Országos sorozatos szinten sima 8/10 részemről a Brooklyn Nine-Nine, és egyértelmű, hogy maradok vele.

Tovább...