American Housewife: vége az 1. évadnak

Ennyire önismétlőek a sitcomok? Költői a kérdés, elég csak megnézni mit művelnek az ünnepek körül. De most nagyon durván jött ki, hogy a Man with a Plan és az American Housewife is ugyanazt a témát dolgozta fel a fináléjában.

American Housewife: vége az 1. évadnak

Mondjuk itt az apa tolta az új gyerek ügyét, és érzelmi téren erősebben, mint az említett Man with a Plan esetében. De azért az sem meglepő, hogy pár perc alatt eszembe jutott minden ellenérvem az ilyen sorozatok ellen. Egyszerűen ezek helyett nézzetek jobbat.

Nem köldöknézős vagy elszállt humorra gondolok az American Housewife helyett, hanem sima alánevetősből valami mást. Fura hasonlítás, tudom, mivel ez single cam, de az egész felépítése olyan, mintha multicam lenne, ami még rosszabbá teszi.

American Housewife: vége az 1. évadnak

Nyilván az ilyen 4-5/10 (-1) sitcomoknál az egyetlen mentsvár a karakterek kedvelése lehet… de annyira egyéniség nélküli mind, hogy nem tudom elképzelni: van aki miattuk nézi? Még a problémáik is semmilyenek. A finálé előtti rész volt ebből a legdurvább. Már a “férj találkozgat egy nővel a felesége háta mögött” sem egy erős felvetés, de ahogy levezették, azt konkrétan rossz volt nézni.

Na jó, azért a záró részt is lehet oltani ezzel a “kamu terhesség – nem segítek be az iskolában” témával. Látom, hogy hova tervezték a poénokat, miközben egy borzasztó témára fűzték fel őket, ami a főszereplőt totál lehúzza WC-n, de még elmosolyodni sem tudtam rajtuk. Egyszerűen álmosító volt az egész.

American Housewife: vége az 1. évadnak

Persze ezúttal is áll, hogy aki nem ért egyet, az nyugodtan várhatja az őszt, hiszen berendelték az American Housewife folytatását. Nemsokára szinkronosan is látható lesz.

Tovább...