The Mick: vége az 1. évadnak

Ha valamin nem csodálkozok, akkor azon, hogy a The Mick kezdeti korrekt nézettsége nagyjából a FOX többi komédiájának szintjére esett vissza, ugyanis az továbbra is igaz, hogy ennyire pofátlan, szemét, nem családkonform komédia nincs az országos színtéren. Rá sem merek keresni, hogy az Aggódó Szülők miket írnak róla, mert ennél jobban nem hiszem, hogy el tudnának marasztalni sorozatot.

Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, továbbra is marha jónak találom a The Mick-et, tippre a pilot utáni véleményemet is idemásolhatnám.

The Mick: vége az 1. évadnak

A semmirekellő nagynénjük által nevelt három gazdaggyerek története ugyanis végigvett egy csomó témát (fogamzásgátlás, drog, mellplasztika), s mindezt kifejezetten egyenletes színvonalon tette, egy vagy két rész lógott csak ki nálam, de azok is csak azért, mert némelyik karakter túlságosan a háttérbe szorult. Ja, meg az évadzáró.

– Ben and I need a ride to the dentist tomorrow after school.
– Sounds like a Jimmy job.
– What?! Why?
– ‘Cause I don’t want to do it.

Tudom, hogy szükség volt arra, ami történt a fináléban, el is nézem a készítőknek, csak sajnálom, hogy így küldtek el minket (vagy legalábbis engem) a nyári szünetre. A történetorientáltabb és főleg érzelmesebb rész sokkal visszafogottabb volt, mint az eddigiek, ráadásul a képbe behozott mellékkarakterek a főszereplőktől vették el az értékes időt.

The Mick: vége az 1. évadnak

Tudom, hogy üdítő is lehetett volna a változatosság, valamint Mickey karaktere is megérdemelte, hogy a folyamatosan nemtörődöm álarca(?) lehulljon, és előkerüljön az érzelmesebb énje, de nem örülök, hogy a komédia, illetve a karakterek “kínzásának” rovására ment a dolog. Lehet, hogy nem megy olyan jól a mélység a készítőknek és/vagy a színészeknek? Vagy csak nem éreztem hitelesnek, amit látok?

Ugyanis a The Mick végig ezt csinálta nagyon jól (és sokak számára minden bizonnyal elítélendő módon), hogy mindenkivel szemét módon bánt. Főszereplőkkel és mellékfigurákkal egyaránt. És a ‘szemét’ jelző esetünkben még gyenge is, mert tényleg kíméletlenek voltak a készítők, még a kisgyerekkel is, arról nem is beszélve, hogy akadt olyan mellékkarakter, amely (WTF) meghalt. Elég beteg, kifacsart gondolkodású népek ezek az írók, na.

The Mick: vége az 1. évadnak

És ebben a stílusban egyébként az a legfurcsább, hogy a The Mick készítői olyannyira nem kímélik a karaktereiket, hogy nem elégszenek meg azzal, hogy szenvedjenek, hanem még azzal is beléjük rúgnak, hogy kárörvendenek rajtuk. Mondom, érthetetlen, hogy mit keres országos csatornán, bár ha kábeles lenne, akkor el sem akarom képzelni, hogy milyen végletekig merészkednének el.

– Okay, you know what, Chip, let me tell you something. Not-to-near future, nuclear holocaust, right? Credit card, money, house gone. None of it works. Sabrina, Alba, Mickey… They’re gone.
– Why?
– Because you ate them. You had to. Would you be able to do anything for yourself?

Természetesen a legtöbbet a tróger Jimmy szívja, nem ritkán folynak is az ilyen-olyan testnedvei. A gyengébb kezdés után ő az, aki nálam talán az MVP, persze amellett, hogy Kaitlin Olson konstansan vadállat, de azért Mickey karaktere nagyjából mindig ugyanolyan kevesebb meglepetést okoz (és akkor is csak azzal, hogy milyen mélyre süllyed), míg a többiek, akik szembekerülnek vele, sokkal változatosabb sorsban részesülnek. (Főleg Sabrina kiakadásai viszik a prímet.)

The Mick: vége az 1. évadnak

Szóval részemről nem jöhet elég hamar a 2. évad, mégpedig egy cliffhanger-rel, ami vagy status quo-váltást hoz (végülis benne van), vagy pedig azonnal feloldják, és csak átmeneti döccenőt fog jelenteni.

(Ja, és a múltkor egy, “a sorozat menet közben kifulladt”-kommentre reagálva eszembe jutott, hogy ha másra nem, erre jó a részek felcserélése, nem? Hiszen láthatjuk, hogy nem arról van szó, hogy az 5-6. epizódra elfogytak az ötletek, hanem lehet, hogy a néző un rá egy idő után. Vagy a sorozat egyenetlen minőségű, ugyanis, ha a 9. után a 3., majd a 6. rész kerül adásba, akkor nem arról van szó, hogy a megírás sorrendjében csökken az ihlet. Más kérdés, hogy mint fent is írtam, részemről ilyenről szó sem volt.)