Superstore: vége a 2. évadnak

Az az igazság, hogy szeretnék másfél, két vagy három oldalt írni erről a z NBC-komédiáról, de nem megy. Nem azért mert esetleg elfogult lennék a készítőkkel, vagy a színészekkel, hanem egyszerűen annyira egyszerű és ártalmatlan, hogy szinte lehetetlenség hosszan írni vagy beszélni róla. Még mindig aranyos és képes megmosolyogtatni, de semmi több – lehet, hogy human is ezért szállt ki az évadnyitó után?

Superstore: vége a 2. évadnak

Az alapfelállás, a karakterek, mint általában a komédiáknál, 99%-ban ugyanolyanok, mint az első évadban. Jonah és Amy között még mindig megy a “will they/won’t they” csak idén egy kicsit hangsúlyosabban, Dina még mindig egy női Dwight-klón. Garrett még mindig magasról tesz a cég hülyeségeire és Glenn sajnos még mindig egy idegesítően naiv és magatehetetlen főnök – legalábbis számomra.

Idén volt ugyan kicsit komolyabb magánéleti szál több szereplő vonalán is, de összességében nem volt túl sok jelentőségük, csak arra voltak jók, hogy bizonyos karakterek között valamennyire alakítsák a dinamikát. Egyébként itt kérdezném meg azokat, akik esetleg nézik: csak szerintem nagyon gyenge a kémia Amy és Jonah között?

Superstore: vége a 2. évadnak

Számomra egyébként még mindig Garrett a legjobb karakter, magasan veri a többieket humorban és hozzáállásban is. Bár az is előfordulhat, hogy csak én dolgoztam eleget ügyfélszolgálatokon, hogy teljesen megértsem a gondolkodásmódját.

Az egyébként szerintem még mindig egy hatalmas kihagyott ziccer, hogy a különféle zakkant vevőkkel csak a jelenetek közötti vágóképekben foglalkoznak néhány másodperc erejéig. Ezek a rövid néma jelenetek egy az egyben a Clerks hangulatát elevenítik fel.

Superstore: vége a 2. évadnak

Az évad végére megint kaptunk egy cliffhangert, jellegében hasonló, mint tavaly, csak megoldásában más. Kíváncsi vagyok, hogy vajon ezt is egy részben fogják-e majd feloldani. Simán adok 6/10-et az évadra, mert akármennyire is nehéz itt körülírni azt, van a sorozatnak lelke, ami nem sokkal, de a közepes fölé emeli azt.

Tovább...