Ha Béla le tudja futni, akkor neked is sikerülhet

Ha Béla le tudja futni, akkor neked is sikerülhet

Már szinte hozzászokhattunk, hogy az HBO Europe minden évben szállít legalább egy érdekes, saját gyártású dokumentumfilmet. 2014-ben érkezett a Szerelempatak Sós Ágnes rendezésében, amiben erdélyi nénik és bácsik meséltek kendőzetlenül a szexuális életükről. 2015 decemberében mutatták be Trencsényi Klára filmjét, a Reményvasutat, ami három, a MÁV Gyermekvasútján dolgozó, tinédzser szemén keresztül mutatja meg a napjainkban is velünk élő szocializmust. Tavaly májusban pedig az Ütős csajok érkezett a csatornára, amiben Nordin Eszter négy különböző korú és helyzetű nőt mutat be, akik mindannyian küzdősportot űznek.

Ezúttal is egy sport témájú film készült, most Simonyi Balázs rendezésében ismerhetjük meg a világ egyik legérdekesebb ultrafutóversenyét, a Spartathlont. Ennek során az indulók Athénból futnak át Spártába, maximum 36 óra alatt. A 246 kilométeres távra ez nem sok idő, a verseny egyik legjellegzetesebb része a menetet záró busz, ami folyamatosan szedi fel azokat a futókat, akik kicsúsznak a szintidőből. Az eredeti tervek szerint erről készült volna a film, ami az HBO Europe és a SpeakEasyProject közös produkciójában valósult meg, hosszú fejlesztéssel és utómunkával töltött évek után. Az Ultra április 8-án kerül fel az HBO GO-ra, tévés premierje pedig április 16-án lesz az HBO-n. A premier kapcsán az HBO által szervezett sajtóbeszélgetésen igyekeztünk megtudni többet a film készítésének hátteréről.

[...] Bővebben!

Ha Béla le tudja futni, akkor neked is sikerülhet Ha Béla le tudja futni, akkor neked is sikerülhet Ha Béla le tudja futni, akkor neked is sikerülhet

Tovább...