The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

A The Walking Dead készítői mostanra már akkor sem lennének képesek egy jó standoffot, és utána levő akciójelenetet megcsinálni, ha az életük múlna rajta. Konkrétan hangosan röhögtem a drámai képsorokon. Hogy a cold openről ne is beszéljek.

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Egy dolgot elismerek: a kukások átállása nem is volt rossz. Viszont ezért a meglepetésért szerintem túl sok logikát áldoztak be. Ha nem sokkolni akarnak minket vele, hanem mondjuk 2 résszel ezelőtt esetleg elkezdenek utalni rá, akkor talán izgulhattunk volna, hogy Rick-ék a vesztükbe tartanak. Ehelyett volt egy jó meglepetésük…

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Viszont ami utána jött, azt nem is tudom rendesen körbeírni. Semmi, de semmi értelem, sem minőség nem volt észrevehető az akciójelenetben, amit a zenével meg is tetéztek. Tudom, nem szabad mindent az írókra kenni, főleg ha a showrunnert is értjük alatta, de rossz volt nézni az egészet, és nem csak a koreográfia miatt.

Komolyan, 2017-ben az egyik legsikeresebb sorozatban azt gondolják tetőpontnak, hogy mindenki messze áll mindenfajta fedezéktől, fegyvert fognak rá, de egy rövid figyelemelterelés (ami milyen jól össze össze Sashának, kábé tervezni nem tudott volna jobbat) alatt gyorsan megfordul és lecsap a rá fegyvert fogóra?

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Aztán szintén fedezék nélkül mindenki rohan mindenhova, de a jók közül, akik azért nem minden nap lövöldöznek, senki vagy csak alig páran hullanak el, míg a szabadidejükben zombikkal verekedő Kukások és a mindenkit leigázó Saviorök fejetlen csirkék?

Pedig biztos vagyok benne, hogy lehet ennyi karaktert is érdekesen mozgatni egy nagy jelenethez. Miért nem szereznek valakit, aki tud akciót rendezni?

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Hogy a befutó felmentő seregről, Maggie-ékről és a Kingdomról ne is beszéljek. Alexandria nem ma esik el! Hahaha. Komolyan tekerjétek oda vissza, és merjétek azt mondani, hogy nézőként bármilyen drámai hatással volt rátok a csata “fordulása”.

Pedig tankönyvi az egész, hiszen minden veszve van, amikor befut a felmentő sereg Gandalffal az tigrissel az élen, bevált recept, de nagyjából első éves rendezői-írói szinten volt megcsinálva. Ez már nem is B-filmes, ez lejjebb van.

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Jaj, még a Sasha-szállal nem is foglalkoztam. Cold open: látjuk meghalni. Utána mutatják a flashback-jeit. Na most, ez jó pár dolog miatt vicces. Az egyik, hogy semmi meglepetés nincs a Neganös jelenetében. A másik, hogy ha nem mutatják a halálát az elején, akkor talán visszaemlékezések után a tablettaevése még talán drámai is lett volna. Főleg, hogy az előző rész végén még harcias hangulatban volt.

Avagy, ha bemutatják ahogy eljut a döntésig és utána annak a következményei akár úgy, hogy mindenki ott áll fegyverrel, reklámszünet, utána 5 perc Sasha-Abraham, tabletta és akár Sasha szemszögéből nyíló koporsó a megijedő Negan arcával. És ez csak egy random baromkodás egy weboldalon, nem igaz, hogy az írószoba nem volt képes a ténylegesen leforgatottnál jobbat kiköhögni magából.

The Walking Dead – 7×16: Szótlanul

Ha marad a showrunner (és Scott M. Gimple marad), akkor lemondok a posztomról, és a 8×01 után winnie-nek kell továbbvinnie a heti posztokat. Mert részemről már nem lesz értelme nézni, hatewatcholásra meg egyszerűen nincs kedvem manapság.

Eleinte nagyszerű, majd sokáig volt jó a sorozat, utána egy ideig elfogadható, kifejezetten jó pillanatokkal. Azonban a hetedik szezont csak a kompletista énem vitte végig, nem pedig az élvezet.