The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Szkeptikus voltam a totál idegenes felállás kapcsán. Sőt, szkeptikus is vagyok, de ez az évadnyitó nagyon jól sült el – kivéve a legvégét, ami… Nem tudom, nem, ilyet nem szabadna.

A premier kapcsán azért is aggódtam, mert még a normál szezonoknál is előfordul, hogy nagyon kapkodós az első rész, hogy semmi nem fér bele, itt pedig talán 10 perc felvezetést is kaptunk, mielőtt kialakulhattak volna a párok. És mégis bejött, amit láttam. Lehet, hogy azért, mert már jó régen nem láttam amerikai TAR-t, de szerintem nem leszek egyedül.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Lehet, hogy ennek az is az oka, hogy most nincsenek fix párok. Így ugyanis elég volt szerválni 22 jó karaktert, míg a párok esetében simán benne volt, hogy egy nagyon jó figura mellett egy unalmas vagy egy idegesítő van, vagy pedig inkább közepeseket választanak be, ha nem tudnak jó dupla castingot csinálni. Itt viszont tényleg bárkit választhattak – bár szerintem Vanck-nek semmi keresnivalója itt.

Az persze tény, hogy nem sok párosról tudtuk meg, hogy ők milyenek – a neveikkel pedig meg fog gyűlni a bajon, de azért páran kiemelést kaptak. Arra kíváncsi leszek, hogy a mostani súrlódások vajon állandósulnak-e, illetve a mostani nagy haverságok végig megmaradnak-e, vagy ez csak a kezdeti szakasz.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A tovább mögött folytatom spoilerekkel – lesz hosszú főcím vajon? Ha nem, akkor szomorú panda.A hosszúhajúak estek ki, Kevin és Jenn.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Nyilván nem érdekel a dolog az első rész után, nem fogom sajnálni őket, ahogy a SzakállasHentest sem sajnáltam volna, de ez a “sötétedés miatt nem detour-ozhattok és ezért büntetést kaptok”-húzás eléggé meglepett. Oké, ha két kajakozás között fix időnek kell eltelnie, akkor nem szóltam, de nyilván legkésőbb harmadikra nyertek volna, és akkor nem buknak két órát. (Igen, ők késtek, de akkor is…)

És nyilván ez sem lett volna thing, de az, hogy a másik csapat eltévedt (és komolyan, még az órát sem mutatták?) kicsit komplikálta az összképet.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A másik dolog, hogy nyilván valahogy párokat kellett választani (kíváncsi vagyok, hogy a készítők által előzetesen megálmodott csapatok közül hány valósult meg, mert kizárt, hogy ne lettek volna vágyaik), így ezen nem fogok lovagolni, de azért egyes párok mondhatni már a start előtt elvéreztek, mint ahogy némelyek “túlerőben” lévőnek tűnhetnek, de a TAR-ban bármi előfordulhat. (Az szép gesztus volt, hogy Phil elvitte a lányokat, de akkor miért nem elsőnek értek oda?)

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

A panamai káosz jópofa volt, lehet, hogy ezzel nem számoltak annyira a készítők, így húzódott el a nap, elég nagy lemaradásokat szedtek össze egyesek. S bár megint előkapom a szkepticizmusomat, hogy mennyire fog működni az idegenes felállás, azt el kell ismernem, hogy mindenképp érdekes lesz látni, hogy mi is mondhatni a játékosokkal együtt fogjuk megismerni a párjaikat.

Favorit? Egyelőre még nincs, szerintem.

The Amazing Race: kezdett a 29. évad  The Amazing Race: kezdett a 29. évad  The Amazing Race: kezdett a 29. évadThe Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad   The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad The Amazing Race: kezdett a 29. évad

Tovább...