Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC

Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC

Nagyszabású drámát készít egymással együttműködve a Netflix és a BBC: a Shameless főalkoholistáját játszó David Threlfall és az A.I. Mesterséges értelemből ismert Frances O'Connor lesznek a Trója: Egy város bukásának főszereplői, azaz Priamosz király és felesége, Hekuba - írja a Radiotimes. A sorozat alkotója a The Night Manager írója, David Farr lesz.

A sorozat nyolcrészes lesz, és Trója bukásának enyhén szólva is leghíresebb feldolgozásán, Homérosz Iliászán fog alapulni. Páriszt a nálunk eléggé ismeretlen ausztrál színész, Louis Hunter fogja játszani, a világ legszebb nője, Heléna pedig a hasonlóan kevéssé ismert, de például az Amerikai Horror Sztori egy részében is felbukkanó Bella Dayne lesz.

Odüsszeuszt a Trónok harca Benjen Starkja, Josephy Mawle játssza majd, ezen kívül Tom Weston-Jones, Chloe Pirrie, Johnny Harris, David Gyasi, Jonas Armstrong, Alfred Enoch és Aimee-Ffion Edwards szerepelnek majd még benne.

A sorozat egyébként a trójaiak szemszögéből fogja elmesélni a sztorit, és elvileg az eposz eredettörténete lesz majd, jelentsen ez bármit. Angliában a BBC1 fogja vetíteni, a világ többi része - így Magyarország - számára a Netflixen lesz elérhető.

Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC Együtt rombolja le Tróját a Netflix és a BBC